Haber-Sen'den TRT'ye seçim yayınları tepkisi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2007 21:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Haber-Sen, TRT'nin 22 Temmuz seçimlerini geçen seçimlerde olduğu gibi 2 bin 500 kişilik bir ekiple değil Anadolu Ajansı yayınlarından takip edeceği açıklamasına tepki gösterdi.

Haber-Sen tarafından yapılan yazılı açıklamada, TRT'de en önemli koltuklara "liyakatsiz ve deneyimsiz" kişilerin atanması sonucu, yılların geleneğinin bozulduğu ifade edildi. Açıklamada, bu yıla kadar, "en nitelikli Seçim Özel Yayınlarıyla bütün Türkiye'yi ekranlarına çeken" TRT'nin, bu yıl seçim için hiçbir hazırlık yapmadığı vurgulandı.

Açıklamada, her il ve ilçede muhabiri bulunan TRT'nin, 22 Temmuz'da yapılacak genel seçim sonuçlarını kendi ekiplerinin değil, tasarruf gerekçesiyle Anadolu Ajansı'nın verileriyle yayınlayacağı ifade edildi. Haber-Sen, TRT Genel Müdür vekili Ali Güney ve Haber Dairesi Başkanı Tuğrul Utku imzasıyla TRT Bölge Müdürlüklerine gönderilen yazıda, ?Bilindiği gibi TRT seçim sonuçlarını, yerel muhabir ve bölgelerde oluşturduğu bürolar ile bölgelerde görevlendirdiği yaklaşık 2500 kişi ile topladığı verileri kullanarak kamuoyuna duyurmakta idi. Anadolu Ajansı ile yapılan görüşmelerin ardından makam talimatı doğrultusunda 22 Temmuz Milletvekili Genel Seçimi sonuçlarına ilişkin verilerin Anadolu Ajansı'ndan ücretsiz alınarak yayına verilmesi kararlaştırılmıştır? ifadelerinin yer aldığı kaydedildi.

TRT yönetimine ?Bu akıl almaz icraatınız üzerine halkımız ?Madem seçim sonuçlarını Anadolu Ajansı'ndan alıyorsunuz, haberlerinizi de oradan alın, neden muhabir, kameraman vs. çalıştırıyorsunuz? TRT niye var öyleyse' diye sorarsa ne cevap vermeyi düşünüyorsunuz? sorusu yöneltilen açıklamada, ?2004 yılında yapılan yerel seçimler öncesi Haber Dairesi yönetimini değiştirerek deneyimsiz kişileri göreve getiren TRT yönetiminin, seçim yayınındaki başarısızlığı tekrar yaşamamak için buldukları bu yöntem kabul edilemez? denildi.

Açıklamada, bir kamu hizmeti yayıncısı olan TRT'nin bugüne kadar olduğu gibi seçim sonuçlarını kendi ekibi ile toplaması ve başka kuruluşlara bağımlı olmadan yayınlaması gerektiği vurgulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber