Kütayha, Bilecik ve Bingöl'de sıcak izni

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2007 23:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- KÜTAHYA'DA KRONİK HASTA, HAMİLE VE ENGELLİ KAMU PERSONELİNE İZİN

HÜSEYİN EFE

KÜTAHYA (İHA) - Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, artan sıcaklıklar nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile, kronik hasta ve engelli personelin çarşamba günü idari izinli olduğunu bildirdi.

Vali Kocatepe, yaptığı yazılı açıklamada, "Havalar mevsim normallerinin üzerinde olduğu ve insan sağlığını etkileyeceği için kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan risk gruplarını ilgilendiren personel 1 gün idari izinli sayılacaktır. Buna göre, hava sıcaklığındaki artış insan sağlığını olumsuz yönde etkileyebileceği için, devlet memurlarından özürlüler (özür durumuna göre kurum amirince karar verilecektir), gebeler, kronik hastalığı olan (şeker hastalığı, kalp hastalığı, psikolojik hastalığı vb.) personel

çarşamba günü idari izinli sayılacaktır" ifadelerini kullandı.


BİNGÖL'DE SICAK İZNİ

Bingöl Umumi Hıfzısıhha Kurulu, kronik hastalığı olanlar, açık alanda çalışanlar, özürlüler ve hamiler ile sıcağa karşı hassasiyeti bulunanların 27-28 Haziran'da idari izinli sayılmalarına karar verdi.

Bingöl Valiliği'nde yapılan açıklamada, Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz başkanlığında toplanan Umumi Hıfzısıhha Kurulu'nun aşırı sıcaklıklarla ilgili aldığı kararlar açıklandı.

Açıklamada, kronik hastalığı olanlar, açık alanda çalışanlar, özürlüler ve hamiler ile sıcağa karşı hasiyeti bulunanların kurum müdürlerinin inisiyatifiyle 27-28 Haziran'da idari izinli sayılmalarına karar verildiği bildirildi.

Kurul, bahse konu günlerde belediyenin su kesintilerine gitmemesi için gerekli tedbirlerin alınması ve sağlık kuruluşlarının gerekli önemleri alarak olumsuz durumlar için hazırlıklı olmasını istedi.


BİLECİK'TE ENGELLİ KAMU ÇALIŞANLARINA SICAK TATİLİ

(FOTOĞRAFLI)

M. YAŞAR BAYAZİT

BİLECİK (İHA) - Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgası Bilecik'te de etkili oluyor.

Termometreler 40 dereceyi gösterdi. Şehir merkezinde serinlemek isteyenler gölge yerleri ve yeşil alanları tercih etti. Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre, Bilecik'te il genelinde kamuda çalışan engelliler, hamileler ve kronik hastalığı olanlar 1 gün süreyle izinli olacak. Sıcak çarpmalarına karşı yaşlıların, çocukların, sağlık problemi olanların mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamaları istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber