Erdoğan: CHP, Hasan Dağı'ndaki karlar gibi eriyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2007 18:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Millet güç kazandıkça anamuhalefet güç kaybediyor; millet büyüdükçe CHP, Hasan Dağı'ndaki karlar gibi eriyor" dedi.

Başbakan Erdoğan, Niğde'de halka hitap ettiği seçim mitinginde diğer partilerin Anadolu'yu seçimden seçime hatırladığını söyledi. AK Parti mitinginde CHP ve MHP'ye yüklenen Başbakan, MHP'yi "CHP değirmenine su taşımakla" suçladı. Binlerce kişinin ellerinde AK Parti ve Türk bayraklarıyla katıldığı mitingde Başbakan Erdoğan'ın sözleri sık sık sloganlarla kesildi.

İktidarları döneminde Türkiye'nin dünyanın 17. büyük ekonomisi olduğunu söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bazı partiler bu meydanlara geliyor, 'AK Parti IMF'ci diyorlar.' Türkiye IMF'ye 1959'da girdi. Yani bugüne kadar tüm hükümetler IMF ile masaya oturdu ve çok ciddi borçlar aldı. Hele bizden önceki koalisyon hükümeti, IMF'ye borçlanırken, 'bu borcu bize verirseniz minnettar kalırız' dediler.

Bunun belgeleri bende var. onlar borçlandı biz ödüyoruz. Çünkü onlar Hortumcularla çalıştılar. MHP, ANAP, DSP üçlü koalisyonunda 22 banka fona devredildi. Bu bankaların bize maliyeti 40 milyar dolardır. Gelip şimdi de oy istiyorlar. Bu filmi daha öncede gördük. Bu film intihar komandolarının filmi" şeklinde konuştu.

"CHP anamuhalefet, öbür tarafta da bir yavru muhalefet oluşturma gayretindeler" diyen Erdoğan, "MHP'ye CHP değirmenine su taşıma görevi vermişler. Cumhura saygısı olmayan cumhuriyetçi, halka saygısı olmayan halkçı, millete saygısı olmayan milliyetçi olmaz. Tek başına iktidar dönemlerinde Türkiye, istikrarı yakaladı. Milletin meclisinden kaçtılar ama Türk milletinden kaçamayacaklar. Tek yürek olmamız gereken acılar karşısında bile bizi zora sokmak istediler. Biz, 'bir damla şehit kanını 550 milletvekiline değişmeyiz' dedik.

Ama ne yazık ki bu ülkede belli işaretleri olan bir parti, şehitlerimiz üzerinden nasıl oy alırız hesabına girdi. Hoca efendi, 'bu cenaze adabına uymaz' deyince de hocayı yuhaladılar. Çünkü bunların yapıları bu, çünkü onlar ortaya ibadet için gelmiyor. Bu oyunu da halkımızın bozacağına inanıyoruz. Çünkü o camiler birlik beraberlik ruhumuzun gelişmesi gereken yerlerdir" şeklinde konuştu.

"PKK KÜRTLERİ TEMSİL ETMEZ"

Milletin birlik beraberlik içinde oynanan oyunları bozacağını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Terör karşısında 1984'ten bu yana ciddi bedeller ödedik. Bunlar bizim yüreklerimizi dağladı. Tüm iktidarlar, buna karşı mücadele etti; tabi buna seyirci kalacak değiller. Ama terör sıradan bir olay değil. ABD, İspanya hepsi bu sıkıntıyı yaşıyor. Biz de mücadelemize sonuna kadar vermeye kararlıyız. Eğer derdiniz özgürlükse bunu demokratik parlamenter sistem içinde mecliste yapın. Benim Kürt kökenli vatandaşlarımın temsilcisi PKK olamaz, bu bir istismardır.

Ülkemizde vatandaşlar arasında bir ayrımı asla kabul edemeyiz. Hangi kökenden olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı çatışı altında toplanmışız. Buradaki kardeşlik iklimini kimsenin bozması mümkün olmayacaktır. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ilkesiyle yürüyoruz. AK Parti olarak bu ülkenin itibarına leke düşürmemeye kararlıyız. AK Parti'nin kumaşını millet dokumuştur" diye konuştu.

CHP'yi eleştiren Erdoğan, "Millet, güç kazandıkça anamuhalefet güç kaybediyor. Millet büyüdükçe CHP, Hasan Dağı'ndaki karlar gibi eriyor. Artık bu ülke küçük düşünen siyasetçi istemiyor. 22 Temmuz'da inşallah bu küçük düşünen siyasetçiler cevabını alacak. Demokrasiye, milletin egemenliğine tuzak kurmak neymiş görecekler. Milletin vicdanını yaraladılar bunun cevabını da sizden alacaklar. Onları ekonomi ilgilendirmiyor. Onlar gölge oyunu oynuyor; ama o gölgede ot bitmez ve o gölge sizin iradenizi rehin alamaz.

Biz Baykal'ın bakanlıklarını da biliriz. 'Nerden geliyorsun?' bunu bir sorarlar. Sayın Baykal, enerji bakanıydı bakanlıklarda maalesef başbakan bile kalorifer yanmadığı için paltoyla otururdu. Maliye bakanlığı yaptı; yine her şeyi batırdı. Kimse ona güvenip borç vermedi. Kuruşa muhtaç etti ülkeyi. Bunların ülkemizde dikili ağacı yoktur. Bunlar gerilim siyasetinden nemalanmak gayretiyle çalışır. O yüzden hiç iktidar olamaz, hep koalisyon beklerler" dedi.

MHP ve CHP'nin el ele verdiğini ifade eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "CHP, şimdi de MHP ile koalisyon hazırlığı içinde. Medyada, MHP'yi yükseltelim de barajı aşsın gayreti var; ama AK Parti yine tek başına iktidar hiçbir sıkıntımız yok. Milliyetçiyim diyen beyefendi, Türk cumhuriyetlerine bugüne kadar kaç kere gitti? Sadece laf. Ta Moğolistan'a git; orada AK Parti iktidarının eserini görürsünüz. TİKA vasıtasıyla oralarda da adımlar attık. Bu iş laf salatasıyla olmaz, icraat gerektirir. Şimdi de

başladı bir mazotçuluk. Bunların her işi palavra" şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "İmarzedelere 9 katrilyon ödedik. Bankacılık adı altında bir taraftan alıp, bir tarafa götürdüler. Şu anda babası, kardeşi kaçak. Suçsuzsa niye kaçıyor? 'Ben mal mülk sahibi değilim' diyor o zaman bu değirmenin suyu nerden geliyor. Millet kimin ne olduğunu biliyor" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri konusuna da değinen Başbakan, "Egemenlik sizindir. Biz anayasayı değiştirmedik. Sayın Özal, Demirel, Sezer nasıl seçildiyse biz de cumhurbaşkanını öyle seçecektik. Ama bu devran böyle gitmez, bu işi halk çözecek. YÖK'ü de siz halledeceksiniz. 400 hallolduğu anda her şey hallolur. Bu vatanın hasreti birlik siyasetidir; ayrılık siyaseti değil. Aramıza nifak tohumu ekmek isteyenlere fırsat vermeyelim" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber