İstanbul'da sıcaklık rekoru kırıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2007 23:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Valisi Muammer Güler, kentte uzun yıllar ortalaması içerisinde en yüksek sıcaklığın, 28 Haziran 1980'de 39,2 derece olarak Göztepe'de ölçüldüğünü belirterek, ''Bugün Şile'de ölçülen 41.2 derece sıcaklık, uzun yıllar rekoru olarak kayda alındı'' dedi.

İstanbul'daki aşırı sıcak havayı değerlendiren Vali Güler, kentte son günlerde hava sıcaklıklarında görülen mevsim normalleri üzerindeki artışın bugün de devam ettiğini kaydetti.

Bugün hava sıcaklığının Pendik'te 35, Sarıyer, Samandıra, Büyükada, Kartal ve Kadıköy'de 36, Kağıthane ve Beykoz'da 37, Küçükçekmece'de 38 ve Şile'de 41.2 derece olarak ölçüldüğünü hatırlatan Güler, sıcak havanın yarın da devam edeceği, hatta bugünkünün 2 derece daha üzerine çıkabileceğinin yetkililerce ifade edildiğini kaydetti.

Avrupa ve Anadolu yakalarından gün boyunca 112 Acil Servise sıcak çarpmasıyla ilgili 42 başvuru olduğunu dile getiren Güler, bu başvuruların bir kısmının ev ve iş yerlerinde, bir kısmının da açık alanlarda sıcak çarpmasından rahatsız olanlardan geldiğini söyledi.

Güler, bu kişilerden 12'sinin şu anda hastanelerde tedavi edildiğini, diğerlerinin ayakta tedavi gördüğünü bildirdi.

Sıcak havayla ilgili Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğünün vatandaşlara yönelik uyarılarını tekrarlayan Güler, özellikle 10.00-16.00 saatleri arasında dışarı çıkılmamasını istedi.

Güler, kamu personeli hamileler, özürlüler ve kronik hastalığı olanların yarın da idari izinli olmaya devam edeceklerini hatırlatarak, şunları kaydetti:

''Kentte uzun yıllar ortalaması içerisinde en yüksek sıcaklık, 28 Haziran 1980'de 39,2 derece olarak Göztepe'de ölçülmüştü. Bugün Şile'de ölçülen 41,2 derece sıcaklık, uzun yıllar rekoru olarak kayda alındı.

Yetkililerce, sıcaklıkların perşembe gününden itibaren azalmaya başlayacağı, cuma günü de mevsim normallerine ineceği ifade ediliyor. Nem oranını da gündüzleri öğle saatlerine kadar 20-25, akşam saatlerinde 30-40 arasında veriyorlar, ama tabii akşam saatlerinde sıcaklık da düştüğü için hissedilen sıcaklıklarda da ona uygun bir düşme olacak.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber