THY'den engelli yolculara yüzde 25 indirim

Haber Giriş : 28 Haziran 2007 13:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Hava Yolları (THY), engelli yolcular için iç ve dış hatlarda uygulanabilir ücretler üzerinden yüzde 25 indirim uygulaması başlattı.

THY yaptığı açıklamada yaşama geçirilen uygulama ile yüzde 40 ve üzeri oranda engelli olan yolculara, uygulanabilir ücretler üzerinden yüzde 25 indirim sağlanacağını kaydetti. Açıklamaya göre, indirimden faydalanmak isteyen yolcular, yüzde 40 ve üzeri oranda engelli olduğunu belgeleyen, Başbakanlık engelliler İdaresi Başkanlığı tarafından verilmiş olan engelli kimlik kartı, sağlık kurulu raporu veya nüfus cüzdanlarını ibraz etmeleri yeterli olacak. Ayrıca, ?Refakatçi ile seyahat etmelidir? ibaresi bulunan doktor raporunun ibraz edilmesi halinde, engelli yolcu ile aynı seferde seyahat edecek bir refakatçiye de aynı indirim sağlanacak. 24 saat öncesinden belirtilmek suretiyle isteyen tüm THY yolcularına ücretsiz olarak tekerlekli sandalye ve sedye hizmeti de sunulacak.

THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, engellilerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik sağladıkları desteğin devam edeceğini bildirdi. Türkiye'nin sadece ekonomik gelişimine değil, sosyal ve kültürel gelişimine de katkı sağlamayı amaç edindiklerini belirten Kotil, yapılan indirimle engelli yurttaşlara konforlu ulaşım imkanı sağlamayı hedeflediklerini ifade etti. Kotil, uygulama kapsamında düzenlenecek seminerlerle THY personeline eğitim vereceklerini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber