Sığınmacı Suriyeliler için sefalet kampları

İç savaşta evlerinden sürülen 13 milyon Suriyelinin 3,5 milyonu zorlu kamp şartlarında yaşıyor. PKK kontrolündeki Haseke ile Lübnan'daki Arsel Kampı'nda son 2 haftada 5 çocuk öldü. Bu iki kampla birlikte Ürdün Zahteri Kampı, olumsuz koşullar açısından ilk sırada yer alıyor. Arsel ve Zahteri'nin dış dünyayla da bağlantıları yok

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 15 Ocak 2019 08:05, Son Güncelleme : 15 Ocak 2019 08:08
Sığınmacı Suriyeliler için sefalet kampları

Suriye'deki savaşın bedelini siviller ödüyor. Ülke içinde kurulan irili ufaklı 330 kampın yanı sıra Lübnan ve Ürdün'deki kamplarla birlikte bu sayı 500'e ulaştı. Türkiye'de kurulan 26 kampta 147 bin mülteci misafir edilirken, Lübnan'da 220 bin, Ürdün'de ise 600 bin Suriyeli mülteci yaşam mücadelesi veriyor.

ÇOCUKLAR ÖLÜM PENÇESİNDE

Savaş sebebiyle yurtlarından sürülen 13 milyon Suriyelinin 3,5 milyonu zorlu kamp şartlarında yaşıyor. Soğuk hava ve yetersiz beslenmeden yılda 170 ila 200 arasında çocuk bu kamplarda hayatını kaybediyor. PKK kontrolündeki Haseke ve Lübnan'daki Arsal Kampı'nda 2018 yılının ilk günlerinde 5 çocuk daha hayatını kaybetti. Suriye Yardım ve Koordine Birimi, 80'den fazla çocuğun da yoğun bakımda ölümle pençeleştiğini açıkladı.

ŞARTLAR İYİCE ZORLAŞTI

Suriye Yardım ve Koordine Birimi Başkanı Muhammed Hasno, "Aniden bastıran kış yüzbinlerce sivilin hayatını olumsuz şekilde etkiledi" dedi. İdlib bölgesinde 225 bin, Lübnan-Arsal'da 70 bin, Ürdün-Zahteri kampları ile PKK bölgelerinde kurulan kamplarda ise 400 bin sivilin soğuk hava, fırtına, yağmur ve kar yağışı sebebiyle zor günler geçirdiğini vurgulayan Hasno, Afrin ve Fırat Kalkanı bölgelerindeki kamplarda ise olumsuz bir durumun yaşanmadığını kaydetti.

DÜNYAYLA BAĞLARI KOPARILDI

PKK terör örgütünün ABD ile ortaklaşa sürgüne tabi tuttuğu Haseke, Deyrizor ve Rakka bölgeleri ile birlikte Lübnan-Arsal ve Ürdün-Zahteri kampları olumsuz koşullarda başı çekiyor. Bu kamplar izole altında tutuluyor ve dış dünya ile hiçbir bağlantısı bulunmuyor. PKK bölgelerindeki açlık ve tıbbi müdahaledeki yetersizlik sebebiyle, yılda 40 ila 70 arasında çocuk ve kadın bu kamplarda hayatını kaybediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber