AKP Genel Merkezi'nde havaya ateş eden kişi için 21 yıla kadar hapis istemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2007 17:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti eski genel merkezinde tabancayla havaya 2 el ateş eden Murat Kuzucu hakkında, "korku ve panik yaratacak şekilde havaya ateş etmek, silahlı tehdit, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından 5 yıl 6 aydan 21 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Alınan bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, olaya ilişkin soruşturmasını tamamlayarak, iddianame hazırladı. Murat Kuzucu'nun yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Davanın iddianamesinde, olay günü Murat Kuzucu'nun bazı arkadaşlarıyla alkol aldığı ve ardından "son günlerde artan terör olayları nedeniyle şehitlerin çoğalmasından dolayı hükümete kızarak bu konudaki tepkisini dile getirmek için AK Parti yöneticileriyle görüşmeye karar verdiği" kaydedildi.

Sanık Murat Kuzucu'nun, taksiye binerek AK Parti eski genel merkezine geldiği ve ücreti isteyen taksi şoförünü taşıdığı ruhsatsız tabancanın namlusuna mermi sürerek tehdit ettiği belirtilen iddianamede, genel merkeze giren sanığın müracaatta görevli kişilere tabancasını yönelterek, "Başkan ile görüşeceğim, birinizi rehin alacağım, hanginizi rehin alayım" dediği, görevlilerden birinin, "beni rehin al" demesi üzerine o kişiyi alarak genel merkezin salonuna doğru yöneldiği ifade edildi.

Müracaat görevlilerinin bir anlık dalgınlığından faydalandıkları sanık Kuzucu'yu etkisiz hale getirmek için boğuştukları sırada Kuzucu'nun, korku ve panik yaratıp olay yerinden kaçmak için 2 el havaya ateş ettiği belirtilen iddianamede, Kuzucu'nun daha sonra etkisiz hale getirilerek, emniyet güçlerine teslim edildiği kaydedildi.

İddianamede, sanık Murat Kuzucu'nun, taksi şoförüne karşı işlediği "silahlı tehdit" suçundan Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 106/2. maddesinin (a) bendi gereği 2 yıldan 5 yıla kadar, rehin aldığı müracaat görevlisine yönelik "silahla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan TCK'nın 109/1-3. maddesi uyarınca 2 yıldan 10 yıla kadar ve "meskun mahalde korku ve panik yaratacak şekilde ateş etmek" suçundan TCK'nın 170/1. maddesinin (c) bendine göre 6 aydan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Kuzucu'nun ayrıca, "ruhsatsız silah bulundurmak ve taşımak" suçundan da 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber