Yeni kurulan üniversitelere ilişkin Maliye Bakanlığı yazısı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Haziran 2007 15:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

T.C.

MALİYE BAKANLIĞI

Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü

Sayı :B.07.0.BMK.0.10.38.0-390

Konu :Yeni kurulan üniversiteler 29.06.07* 12632

???????..REKTÖRLÜĞÜNE

Bilindiği üzere, 17/5/2007 tarih ve 5662 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda ve Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname İle Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye Ekli Cetvellerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 17 yeni üniversite kurulmuş olup, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından alınan 25/06/2007 tarihli ve 15304 sayılı yazıdan 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddesinde öngörülen usul ve esaslara göre rektörleri atanıncaya kadar, bu üniversitelere tedviren rektör görevlendirmelerinin yapıldığı anlaşılmaktadır.

5662 sayılı Kanunun 8 inci maddesinde, yeni kurulan üniversitelere bağlanan yükseköğretim kurumlarının teşkilatı, mevcut kadroları ve pozisyonları ile birlikte personeli, bu kuruluşlarla ilgili yılı bütçe ödenekleri, bütçedeki ödeneklerin tahakkuka bağlanma yetkisi, bina ve tesisleri, her türlü araç ve gereci, malzeme, döşeme, demirbaş ve taşıtları ile birlikte her türlü taşınır ve taşınmaz mallarının başka bir işleme gerek kalmaksızın bağlandıkları üniversitelere devredilmiş sayılacağı hükme bağlanmıştır.

Anılan hüküm çerçevesinde, yeni kurulan 17 üniversitenin 2007 yılı bütçe ödeneklerinin kullanımı ile ilgili olarak aşağıdaki işlemlerin yapılması gerekmektedir.

1- Bir üniversiteye bağlı iken anılan Kanun ile adı ve bağlantısı değiştirilerek oluşturulan ve yeni kurulan üniversiteye bağlanan fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokulu ve enstitülerin 2007 yılı bütçe ödeneklerinden kullanılmayan kısımları, ödeneklerin hali hazırda bulunduğu üniversitenin ivedi olarak talebi üzerine Bakanlığımızca yeni kurulan üniversitelerin bütçelerine aktarılacaktır.

Söz konusu aktarma işlemlerinin yapılabilmesi için ilgili tertiplerdeki ödeneklerin kullanılabilir durumda olması (İFP, AFP revizeleri ile tenkis işlemlerinin tamamlanması) gerekmektedir.

2- İFP revize ve aktarma işlemlerine ilişkin talepler, e-bütçe üzerinden üretilerek Bakanlığımıza gönderilecektir.

3- Yeni kurulan üniversitelere devredilen birimlere ait öz gelirler de ilgili üniversitelerin bütçelerine aktarılacağından, bu birimlere ait öz gelirler ayrı takip edilecektir.

4- 5662 sayılı Kanun ile kurulan üniversitelerin yeni açılan ve 2007-2008 eğitim-öğretim yılı için öğrenci alacak fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokulu ve enstitüler ile yeni oluşturulacak idari birimlerin 2007 yılı ihtiyaçları, ayrıntılı ve gerekçeli bir şekilde Bakanlığımıza iletilmesi halinde talepleri değerlendirmeye alınacaktır.

Bilgilerini ve gereğini rica ederim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber