Belediye işçilerine miting yoklaması

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 03 Temmuz 2007 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'nin önceki gün Adana Uğur Mumcu Meydanı'nda gerçekleştirdiği mitingle ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı. MHP Adana İl Başkanlığı Basın Bürosu, işçi ve memurların miting alanına zorla getirildiğini ve alanda imzalarının alındığını ileri sürdü. İmza iddiasını fotoğraflarla belgeleyen MHP İl Başkanlığı, Hukuk Bürosu'nun konuyla ilgili işlem başlattığını açıkladı. AKP İl Başkanı Avukat Mustafa Attaroğlu ise konuyu incelediklerini, diğer partilerin bir provokasyonu olabileceğini söyledi.

OTOBÜSE BİNDİRİLDİK

Miting alanında gözlem yapmaya gelen MHP'liler bazı kişilerin birtakım listelere imza attığını görünce imzaların ne için atıldığını sordu. İşçiler, ?Cuma günü Adana'daki mitinge gelme zorunluluğumuz bildirildi. Pazar sabahı otobüslere bindirildik ve alana getirildik. İşten atılma korkumuz olduğu için de söylenileni yaptık? dedi. Yüreğir ve Seyhan Belediyeleri'nde çalışan işçilerin cep telefon numaralarının da alınarak, ?Miting alanından bir yere ayrılmayın. Arayıp kontrol edeceğiz? diye uyarıldıkları öğrenildi. İşçiler dönüşte otobüslerine binerken de imza verdi.

GELDİKLERİ GİBİ GİDECEKLER

MHP İl Başkanı Ahmet Erdoğan şunları söyledi: ?Başbakan fellik fellik gezdiği dünya turundan 1.8 trilyon, partisi ise Hazine'den sadece bu yıl 150 trilyon alıyor ama bunların karınları yine doymuyor. Seçim gezilerini kamu kurumlarının araç ve personeli ile düzenliyorlar. Kamu çalışanlarının ellerinden imza alarak mitinge gelmeye zorluyorlar. Çoğu sivil binlerce polisi akşama kadar miting alanında tutuyorlar. Tren seferlerini durdurup, gara gelenleri hapsediyorlar. Kamu binalarını AKP afişleriyle dolduruyorlar. Halkımızdan alamadıkları desteği, gariban işçilere baskı yaparak sağlamaya çalışıyorlar. Ama bu sanal, bu yalan-dolan destek işe yaramayacak. Geldikleri gibi gidecekler.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber