El Kadı müfettişine takipsizlik

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 03 Temmuz 2007 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Savcılık, Hamza Kaçar hakkında Maliye Bakanlığı'nın başlattığı soruşturmada 'Kovuşturmaya gerek yok' dedi

Maliye Bakanlığı'nın suç duyurusu üzerine, Birleşmiş Milletler'in (BM) terörü destekleyen isimler listesinde yer alan Suudi işadamı Yasin el Kadı hakkındaki soruşturmayı yürüten Başmüfettiş Hamza Kaçar hakkında, "iftira, görevi kötüye kullanmak ve resmi belgede sahtecilik" suçlarından başlatılan incelemede, kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiği öğrenildi.

Bürokratik baskı

Maliye Bakanlığı, Kaçar hakkında, El Kadı soruşturması nedeniyle 2005'te inceleme başlattı. Hazırlanan raporda, Kaçar'ın "El Kadı soruşturması sırasında Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın kendisine siyasi baskıda bulunduğunu" iddia ettiği ve bunu raporuna yansıttığı kaydedildi. Raporda, bu konuyu soruşturmakla görevlendirilen üç müfettişin, siyasi ve bürokratik baskı iddialarının gerçeği yansıtmadığı yönünde görüş bildirdiği vurgulandı.

Bunun üzerine Kaçar'ın "müfettişlerin gerekli özeni göstermeyerek, eksik inceleme yaptıkları ve yanlı rapor düzenledikleri" iddialarını ortaya attığı belirtilen raporda, Kaçar'ın baskı gördüğü iddialarının doğruluğunu ispata yönelik geçmiş tarihli bir rapor düzenlediği ve raporu Maliye Teftiş Kurulu kayıtlarına daha önce girmiş gibi gösterdiği iddia edildi.

Kaçar'ın, "resmi belgede sahtecilik, iftira ve görevi kötüye kullanmakla" suçlandığı rapor, ceza davası açılması için de Ankara Başsavcılığı'na gönderildi.

Danıştay kararı

Ankara Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan, Kaçar hakkında başlattığı incelemeyi tamamladı. Kaçar'ın, Maliye Bakanlığı'nın soruşturma izni vermesi üzerine konuyla ilgili olarak Danıştay'da dava açtığı ve kazandığı belirtilen kararda, Danıştay kararının kesin olması nedeniyle Kaçar hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber