03/07/2007 nin Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 03 Temmuz 2007 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-SEZER-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ

-Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Köşk'te kabul ediyor.(Saat:11.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN KARABÜK VE ZONGULDAK'TA

-Başbakan ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim mitinglerine Karabük ve Zonguldak'ta devam ediyor. Erdoğan bu illerde bazı açılışlara katılıp ziyaretlerde de bulunacak. (Saat:13.15/19.15)

-ORGENERAL BÜYÜKANIT "İPEK YOLU" SEMİNERİNDE

-Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Türk Silahlı Kuvvetleri Barış İçin Ortaklık Eğitim Merkezi Komutanlığı'nca Antalya'da düzenlenen ?İpek Yolu 2007 General/Amiral Semineri?nin açılış konuşmasını yapıyor.

-DP LİDERİ AĞAR ESKİŞEHİR'DE

-DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, partisince Eskişehir'de düzenlenen mitingde konuşma yapacak.(Saat:18.00)

-Ağar seçim çalışmaları çerçevesinde Ankara'nın Polatlı ilçesinde de ziyaretlerde bulunacak.(Saat:14.30)

-DSP LİDERİ SEZER, TEKİRDAĞ VE İSTANBUL'DA

-DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, seçim çalışmalarına Tekirdağ'da devam ediyor. Sezer ayrıca, İstanbul'da ?Nuri İyem Resim Ödülü 2007? törenine katılacak.(Saat:9.30/18.30)(İZLENİYOR)

-TÜRK-İŞ BAŞKANI KILIÇ: MERKEZ BANKASI İŞÇİ ZAMMINA DEĞİL FAİZE BAKSIN

-TÜRK-İŞ Başkanı Salih Kılıç, Merkez Bankası'nın, çalışanlara enflasyon hedefinin üzerinde yapılan zamların enflasyonu yükselteceği uyarılarına tepki göstererek, "Merkez Bankası, işçiye verilen zammı değil, faize verilen inanılmaz büyüklükteki paraları dikkate almalıdır" dedi.

-DP'DEN AB'YE ALTERNATİF: ORTAK EKONOMİK YAŞAM ALANI

-Seçim beyannamesini açıklayan Demokrat Parti, Avrupa Birliği ile müzakereler konusunda tavrını ?ucu açık ve sonucunun ne olacağı baştan garanti edilemez müzakere sürecini benimsemiyoruz? sözleriyle açıklarken, AB'ye alternatif olarak da komşu ülkelerde ?Ortak Ekonomik Yaşam Alanı? kurulacağını vaat etti. DP, Ortak Ekonomik Yaşam Alanı'nda tıpkı AB'deki gibi malların, hizmetlerin, emeğin ve sermayenin serbest dolaşabileceği bir sistem öngörüyor.

-MHP'Lİ ŞEFKATLİ: ?ÜNİVERSİTELER TAM KAPASİTE ÇALIŞACAK?

-ÖSS'yi kaldırma vaadinde bulunan MHP, öğrenim yaşamı boyunca başarılı olan her öğrencinin üniversiteye sınavsız girebilmesi için 2'li ya da 3'lü öğretim sistemine geçileceğini açıkladı. Üniversitelerin çoğunun tam kapasite ile çalışmadığını belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Şefkatli, ?Bu nedenle tüm üniversitelerin saat 4'ten sonra, hatta yaz mevsiminde de açık tutulmasını sağlayacağız? dedi.

-Şefkatli, üniversitelerin öğretim üyesi ihtiyacını karşılamak için ise hem mesleğin cazip hale getirileceğini, hem de 5 yıllık süre içinde belirli üniversitelerin öğretim üyesi yetiştireceğini bildirdi.

-AB'DEN ADAY ÜLKELER RAPORU: TÜRKİYE KATILIMA KADAR ENFLASYONU DÜŞÜRECEK

-AB Komisyonu'nun Türkiye'nin 2006 Katılım Öncesi Ekonomik Programı üzerine değerlendirme raporu yayınlandı. Aday ülkeler Hırvatistan ve Makedonya'nın da değerlendirildiği ?Avrupa Ekonomisi Özel Çalışma? başlıklı raporda, ?Dış açıklar yakın biçimde izlenmelidir. Ticaret açığında daha ileri bir büyüme, 2007-2009 yılları arasındaki istikrar için potansiyel bir zorluk oluşturabilir. Ancak makroekonomik tahminler genelde gerçekçi görünmektedir" ifadesi kullanıldı.

-TOKİ MİLLETVEKİLİ VİLLARINDAN 638 MİLYON YTL GELİR BEKLİYOR

-Toplu Konut İdaresi, 170 milyon YTL bedel karşılığında geçen yıl devraldığı milletvekili lojmanları kompleksinde yapılan projenin satışından 638 milyon YTL gelir bekliyor. Ayrıca, TOKİ'nin projeden elde edeceği asgari gelirin 391 milyon YTL olması öngörülüyor.

-İHRACATIN YÜZDE 87'Sİ ÜÇ BİRLİKTEN

-Yılın ilk altı ayında ihracatta ipi İstanbul Maden ve Metal İhracatçı Birlikleri (İMMB), Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) ve İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) göğüsledi. İhracatta yüzde 87.5 oranında pay alan üç birlik, toplam 34 milyar 829 milyon 66 bin dolarlık ihracat yaptı.

-KAMU TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANIYOR

-Hak-İş Konfederasyonu ile kamu toplu iş sözleşmesi çerçeve protokolü, Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in katılımıyla Karabük'te imzalanıyor.(Saat:12.00)

-MALİYE BAKANI UNAKITAN İTO GENEL KURULU'NDA

-Maliye Bakanı Kemal Unakıtan İstanbul'da İTO 18. Ascame Genel Kurulu resmi açılışına katılacak.(Saat:9.30)

-KAÇAKÇILIK ŞUBE'DEN ?VATANSEVER KUVVETLER? İLE İLGİLİ BASIN TOPLANTISI

-Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nde, Vatansever Kuvvetler Güçbirliği Hareketi Derneği'ne yönelik yapılan operasyonlarda gözaltına alınanlarla ilgili basın toplantısı düzenlenecek.(Saat:8.30)

-TURİZM BAKANI KOÇ'UN BASIN TOPLANTISI

-Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Yunus Emre Enstitüleri'nin kuruluşuna ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.(Saat:9.00)

-ENFLASYON AÇIKLANIYOR

-TÜİK, 2006 Haziran dönemi Tüketici Fiyatları Endeksi ve 2007 Haziran dönemi Üretici Fiyatları Endeksleri'ni açıklıyor.(Saat:16.30)

-DÜNYA'DA İLK KARACİGER NAKLİNİ GERÇEKLEŞTİREN DR.STRAZL TÜRKİYE'DE

-Türkiye Organ Nakli 9'uncu Kongresi Ankara'da yapılacak. Çok sayıda uzmanın buluşacağı kongreye, dünyada ilk karaciğer organ naklini gerçekleştiren Thomas Earl Starzl de katılacak. Kongrenin açılışına organ nakline destek veren Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu da katılacak.

-TÜRK ŞARAPLARINA ENDONEZYA'DAN ÖVGÜ

-Endonezya'da yayınlanan Jakarta Post gazetesi, Türk şaraplarına övgüler yağdırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber