'Kağıtlarımızın yüzde 90'ı karpuz kabukları arasında eriyip gidiyor'

Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki: Bizim kağıtlarımızın ancak yüzde 10'u değerleniyor. Yüzde 90'ını vatandaş çöpe atıyor, karpuz kabuklarının arasında eriyip gidiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Şubat 2019 11:59, Son Güncelleme : 06 Şubat 2019 12:06
'Kağıtlarımızın yüzde 90'ı karpuz kabukları arasında eriyip gidiyor'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, geri dönüşümün önemine vurgu yaparak, "Bizim kağıtlarımızın ancak yüzde 10'u değerleniyor. Yüzde 90'ını vatandaş çöpe atıyor, karpuz kabuklarının arasında eriyip gidiyor. Sıfır atığa geçtiğimizde ağaçları kurtarıyoruz." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ankara Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği (ASEMKOM) ile kahvaltılı programda bir araya geldi.

Mehmet Özhaseki, burada yaptığı konuşmada, vatandaşı doğrudan ilgilendiren pazardaki fiyat artışından sorumlu tutulanın belediyeler olduğunu söyledi. Fiyat artışlarında indirim yapılması için halcilerle konuşmanın doğru bir yol olduğunu ifade eden Özhaseki, böylelikle bu sorunların çözüme kavuşabileceği değerlendirmesinde bulundu.

Özhaseki, "Birebir içinde yaşayan sizlersiniz. Üreten insanlarla muhatap olup burada tüketiciye iletme noktasında aracı olarak belki de en önemli görevi sizler ifa ediyorsunuz. Buradan alınacak doğru fikirlerin de iletilmesi gerekiyor. Ben bu konuda üzerime düşeni yaparım. Ben esnaf çocuğuyum, babam da dedem de esnaf, bizim sülale esnaf." şeklinde konuştu.

Geri dönüşüm konusuna değinen Özhaseki, "Bizim kağıtlarımızın ancak yüzde 10'u değerleniyor. Yüzde 90'ını vatandaş çöpe atıyor, karpuz kabuklarının arasında eriyip gidiyor. Halbuki ayrıştırsak o da ekonomiye gidecek. Bir ton kağıt üretmek için 17 tane ağaç kesiyoruz. sıfır atığa geçtiğimizde ağaçları kurtarıyoruz. Ekonomiye dönmesi, cam, şişe, kağıtın da mümkün. Gübre elde ediyoruz ve vatandaşa bedava veriyoruz. Bu makinaları bizim sanayide şimdi yüzlerce makina üretip esnafımıza, sanayicimize bizim müthiş bir faydamız oluyor." diye kaydetti.

Hem sıfır atık sağlanması hem de ekonomiye katkıda bulunulması için geri dönüşümün önemini hatırlatan Özhaseki, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yerel yönetimler bu alanlarda milli düşünerek, biraz da iç sanayisini geliştirecek şekilde düşünerek adım atması hepimizi rahatlatır. Hem Ankara'mızda, merkezin dışındaki yerleri de kastediyorum, inşallah sıfır atığa geçeriz. Buradan da müthiş şekilde ekonomiye katkısı olur."

Programa, Ankara Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Ceyhan Gündüz ve hal çalışanları da katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber