Eğitim-Sen: Özür grubu atamaları mağduriyet yaratıyor

Haber Giriş : 04 Temmuz 2007 14:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Sen Genel Sekreteri Emirali Şimşek, Milli Eğitim Bakanlığı'nın özür grubuna dahil öğretmenlerin yer değiştirme başvurularının tamamlanmasına 3 gün kala başvuru sürecini bitirdiğini belirterek, bu durumun çok sayıda öğretmeni mağdur ettiğini bildirdi.

ANKARA (ANKA)-Eğitim Sen Genel Sekreteri Emirali Şimşek, Milli Eğitim Bakanlığı'nın özür grubuna dahil öğretmenlerin 5 Temmuz'da sona ermesi gereken birinci grup yer değiştirme başvuruların tamamlanmasına 3 gün kala başvuru sürecini bitirdiğini belirterek, bu durumun çok sayıda öğretmenin mağdur olmasına yol açtığını bildirdi.

Şimşek, yaptığı yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bir takım duyuruları özellikle öğretmenlerin tatilde olduğu dönemlerde yapması nedeniyle bilinçli olarak ilgililerin bilgilenmesinden kaçırıldığı izleniminin yaratıldığını söyledi. Eğitim öğretim dönemi içinde planlanıp tamamlanması gereken çok sayıda işlemin yaz aylarına bırakıldığını ifade eden Şimşek, bu durumun çok sayıda öğretmenin mağdur olmasına yol açtığını ileri sürdü.

Şimşek, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından özür grubuna dahil öğretmenlerin birinci grup yer değiştirme başvuruların daha önce 18 Haziran - 5 Temmuz arasında yapılacağını ilan ettiğini ancak daha sonra başvuruların 2 Temmuz'da bitirdiğini kaydederek, son 3 gün içinde başvuracak öğretmenlerin mağdur edildiğini savunan Şimşek, açıklamasında ?İkinci grup başvurular 9-16 Temmuz tarihleri arasında alınacak olsa da, bu durum ortaya çıkan mağduriyetleri engelleyemeyecektir. Çünkü bu durumda birinci grupta başvuru şartını elde etmiş olup daha düşük puana sahip olanlar istediği yere yerleşme imkanına sahip olacaktır. Daha yüksek puana sahip olanlar birinci başvuruyu kaçırdığı için ikinci özür grubuna başvuran bir öğretmen, aldığı yüksek puana rağmen, örneğin aynı yere birinci grupta daha düşük puanlı olan birisi yerleştiği için atanamayacaktır? dedi.

Şimşek, ilan edilen sürelere göre birinci özür grubunda başvuru yapmak isteyen öğretmenlerin başvuruları alındıktan sonra atamaların yapılmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber