Türk-İş'ten Erdoğan'a "ikramiye" mektubu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2007 10:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Seçimlere az bir süre kala Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup gönderen Türk-İş, Bakanlar Kurulu kararıyla kamu işçilerine verilen bir aylık ikramiyelerin ne zaman ödeneceği konusunda tarih istedi.

Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç ve Genel Sekreteri Mustafa Kumlu imzasıyla gönderilen mektupta, 6772 sayılı kanunun 1. maddesi kapsamında kamu işçilerine 1956'dan bu yana ikramiye verildiği, bu yılın ikramiyelerinin de 31 Ocak ve 29 Haziran'da iki eşit taksitle ödendiği ifade edildi.

Kanunun 3. maddesine göre, kamu işçilerine bu ikramiyeden ayrı olarak, Bakanlar Kurulu kararıyla 1 aylık ikramiye daha verilebildiğine işaret edilen mektupta, şöyle denildi:

"Çalışanlarımızın, anılan kanun çerçevesinde şimdiye kadar aksatılmadan ödenen ikinci aylık ilave tediye (ikramiye) ile ilgili ödeme takviminin de açıklanması hususunda beklentileri bulunmaktadır. Bu bakımdan, 6772 Sayılı Kanunun 3. maddesi kapsamında ve geçmiş uygulamaları da dikkate alarak, 2007'de yapılması gereken ilave tediye ödeme takviminin belirlenerek açıklanması hususunu arz ederiz."

Kaynak : Anadolu Ajansı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber