Gaziye, Emekli Sandığı'ndan icra şoku

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Temmuz 2007 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ŞIRNAK'ta vatani görevini yaparken teröristlerin attığı el bombası sonucu sol bacağını kaybeden, daha sonra memleketi Bursa'nın İnegöl ilçesine dönüp evlenen iki çocuk babası 32 yaşındaki Murat Uzun, aldığı gazilik maaşı yetmediği için işe girince, icralık oldu. Emekli Sandığı'ndan gazi Uzun'a gönderilen yazıda, 2001-2007 yılları arasında ödenen 42.052,19 YTL'nin yasal faiziyle geri istendiği belirtilip, aksi halde icra işlemine başlanacağı belirtildi.

Vatani görevini 1995 yılında Şırnak'ta yapan Murat Uzun, Gabar Dağı'nda düzenlenen bir operasyonda pusuya düştü. Terörislerle çıkan çatışmada 11 asker şehit olurken, Uzun'un ise teröristlerin attığı el bombası sonucu sol ayağı diz üzerinden koptu. Diyarbakır Devlet Hastanesi'ne kaldırılan komando er Murat Uzun, 3 aylık bir tedavinin ardından protez ayak takılarak taburcu edildi. Memleketi olan Bursa'nın İnegöl ilçesine dönen Murat Uzun'a 1997 yılında gazilik maaşı bağlandı. 1999 yılında Lütfiye Uzun ile evlenen gazinin Ezgi ve Gökalp adında iki çocuğu dünyaya geldi.

İŞE BAŞLADI İCRALIK OLDU Emekli Sandığı'ndan aldığı yaklaşık 700 YTL'lik gazilik maaşıyla ailesini geçindirmekte zorlanan Uzun, 2001 yılında İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'ne bir dilekçe ile başvurup, Güneydoğu gazisi olduğunu ve çalışmak istediğini bildirdi. Kısa süreli yazışmaların ardından Uzun, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü'ne hizmetli personel olarak atandı. 2 yıl Bursa'da, 4 yıl da İnegöl Devlet Hastanesi'nde devlet memuru olarak görev yapan Uzun, Emekli Sandığı'ndan 02.04.2007 tarihinde gelen yazı ile şoke oldu. Emekli Sandığı Muhasebe ve Mali İşler Daire Başkanlığı'ndan gelen yazıda ?Sandığımızdan almakta olduğunuz emekli aylığınız yeniden göreve girmeniz nedeniyle kesilerek, yersiz tahsil ettiğiniz 2001/2007 istihkaklarınız tutarı olan 42.052,19 YTL adınıza borç çıkarılmış olup tarafınızdan geri ödenmesi gerekmektedir. 10 gün içinde ödemezseniz icra yoluyla tahsil edilecektir. Ödeme tarihlerine göre ayrıca faiz uygulanacaktır' denildi.

Kendisinden istenen paranın faiziyle birlikte 100 bin YTL'yi bulduğunu belirten Murat Uzun, ?Bu parayı ödemem mümkün değil. Zaten gazilik maaşımda kesildi. Tek maaşla evimi zor geçindiriyorum. Yasal haklarım neyse sonuna kadar kullanacağım. Şu anda hakkımda icra takibi başladı. Çaresizlik için olacakları beklemeye başladım'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber