Mehmet Ali Şahin rafting yaptı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2007 13:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Köprülü Kanyon Milli Parkı Köprüçay Nehri'nde rafting yaptı.

Bir seyahat acentesi tesislerinde üzerini değiştirerek şort ve tişört giyen Şahin'e, burada can yeleği ve kask takıldı. Acente yetkililerinden bota binmeden önce bilgi alan Şahin, raftingden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, heyecanlı olduğunu söyledi.

Raftingi iki nedenle yaptığını belirten Şahin, ilk amacının Antalya'nın her türlü turizme ne kadar elverişli olduğunu göstermek olduğunu vurguladı. Şahin, "Hem sahil hem doğa turizmini bünyesinde bu denli görkemli barındırabilen başka bir ilimiz yok" dedi.

Bununla birlikte spordan sorumlu bakan olduğunu hatırlatan Şahin, ikinci amacının bu spora destek vermek olduğunu kaydetti. İlk kez rafting yaptığını ve aldığı bilgilerle heyecanının yatıştığını belirten Şahin, "Emin ellerde olduğum söyleniyor. Ben de kendilerine güveniyorum.

Besmeleyi çekip başlayacağız. Bakalım, görelim. Mevlam neylerse güzel eyler" diye konuştu.

AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt ve acente yetkilisi Selda Ecer ile bota binen Şahin, toplam 13 kilometrelik parkurun 6 kilometresinde kürek çekti. Bakan Şahin'in bindiği bot ile ona eşlik eden iki botta bulunanların zaman zaman kürekle birbirlerine su attıkları görüldü. Su şakaları yapılırken, nehre atlayan Şahin, bir süre yüzdü.

Şahin, raftingden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, parkurun bir iki yeri dışında son derece rahat olduğunu, ancak suyun debisinin önceki yıllara göre düştüğünü öğrendiğini söyledi. Rafting sırasında aynı botta bulunan Milletvekili Çavuşoğlu'nun düştüğünü söyleyen Şahin, "Bir atasözünün ne kadar yanlış olduğunu bizzat yaşamış olduk, düşenin dostu oluyor" dedi.

Antalya'ya tatile gelen herkesin mutlaka rafting yapması gerektiğini belirten Şahin, "Ama suya da atlayın. Su sıcaklığı 9 derece. Bu sıcakta son derece iyi geliyor" dedi.

Köprülü Kanyonu sadece televizyon programları ve kartpostallardan tanıdığını ifade eden Şahin, beklediği gibi bir doğayla karşılaştığını söyledi.

Rafting öncesi biraz heyecanlandığını, ancak çok çabuk açıldığını bildiren Şahin, 22 Temmuzdan sonra bir kez daha rafting yaparak, parkuru tamamlayacağını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber