Güler: Enerji sektöründe özelleştirme devam edecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2007 12:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, enerji sektöründeki özelleştirme işlemlerine, teknik ve hukuki altyapı çalışmalarının tamamlanmasından sonra devam edileceğini bildirdi.

Güler, CHP Mersin Milletvekili Mustafa Özyürek'in soru önergesine verdiği yanıtta, enerji sektöründeki özelleştirme çalışmalarının, geçmişteki problemlerle tekrar karşılaşmamak için teknik ve hukuki altyapı çalışmalarının tamamlanması amacıyla ertelendiğini kaydetti.

Bu çalışmaların sona ermesinin ardından özelleştirme işlemlerine devam edileceğini bildiren Güler, özelleştirmelerin uzun vadede gündemden çıkarılmasının söz konusu olmadığını belirtti. Güler, şöyle devam etti:

"Gerekli teknik ve hukuki altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından, özelleştirmeye ilişkin duyurular, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılacaktır.

Özelleştirmelerin uzun dönemde verimliliği artıracağı, kayıpları azaltacağı, yapılacak teknolojik yatırımlar ile rekabeti artıracağı, bu sayede hizmet kalitesinin yükseleceği ve böylelikle de fiyatların artmaması yönünde etkisinin olacağı beklenmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber