Arınç: Gizli kamera iddiası gerçek değil

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2007 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Bülent Arınç, bugün bir gazetede yer alan ve Meclisteki odasında gizli kamera bulunduğu yönündeki iddiaları içeren haberlere yönelik olarak, "Bulunduğu söylenen kamerayı, arka odada bulunan stenografların ve ses kaydı yapanların, kimin konuştuğunu görmesi bakımından düzenlenmiş bir düzenek olarak biliyoruz" dedi.

Manisa'nın Kırkağaç ilçesine bağlı İlyaslar beldesinde Tarımsal Kalkınma Kooperatifini hizmete açan Arınç, basın mensuplarının konuyla ilgili sorularını yanıtladı.

TBMM'de yabancı konukları kabul ettikleri odada bir kamera bulunduğu konusunun yeni olmadığını, bu konunun 1-1,5 aylık bir mesele olduğunu belirten Arınç, Divan Salonu'nun yeniden düzenlenerek, yabancı konukların kabul edilebileceği hale getirildiğini anlattı. Küçük bir odaya simültane tercüme yapılacak sistemin kurulduğunu, en az 2 dilde anında tercüme yapılabilecek teknolojik donanımı yaptıklarını dile getiren Arınç, şöyle konuştu:

"Arkada bulunan stenograflarımızın, konuşmaları daha yakından takip edebilmek için veya konuşanın kim olduğunu görebilmesi için içeriye kamera yerleştirilmesi gerektiği söylenmiş. O bulunduğu söylenen kamerayı, arka odada bulunan stenografların ve ses kaydı yapanların, kimin konuştuğunu görmesi bakımından düzenlenmiş bir düzenek olarak biliyoruz. Maalesef işe magazin boyutu katmak isteyen bir televizyon muhabiri 1-1,5 ay önce haber yaptı, o haber üzerine bir gazete de ikinci bir haberi yaptı. TBMM Başkanının konuşmalarının veya görüşmelerini takip etmek üzere bir kamera yerleştirildiğinden bahsediliyor. Gerçek bu değildir, bir yanlış anlama var.

Yabancı konukları kabul ettiğimiz odada bu imkan var. Başka hiçbir odada simültane tercüme yapma imkanımız yok. Başkanlık makamına yakın olduğu için oraya böyle bir imkan hazırlamıştık. Kullanıldı mı, kullanılmadı mı bilmiyorum ama teknik ekibimizin bize söylediği budur. Merak edilecek, yanlış anlamlar yükleyecek bir şeyler olduğunu zannetmiyorum. Hadise bundan ibarettir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber