28 Şubat mağduru boşyere 26 yıl hapis yatmış

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde öğrenciyken başörtüsü eylemlerine katıldığı gerekçesiyle fişlenip üzerine asılsız bir suç yıkılan Osman Erdemir, 26 yıl hapis yattı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 28 Şubat 2019 07:40, Son Güncelleme : 28 Şubat 2019 07:32
28 Şubat mağduru boşyere 26 yıl hapis yatmış

Erdemir, o dönem yaşadıklarını şöyle anlattı: "İslami hassasiyetlerimizden dolayı başörtüsü eylemlerine katılıyorduk. Bizim sürekli aynı kapıdan girdiğimiz bacılarımızın derslere girememesi bizim de tepkimize neden oldu. Hepimizin üzerine insafsızca gelindiği, her türlü suçun Müslümanların üzerine atıldığı bir dönemdi. Yahudi iş adamı Jak Kamhi'ye yapılan suikastı üzerime yıktılar.

Osman Erdemir

SAVCILAR SORGUYA GİRİYORDU

Gözaltına alındığımız zaman savcılar sorguya giriyor 'Bu suçların hepsini kabul edeceksiniz' diyordu. Bir hakkımız yoktu. Cezaevine atıldığımda da insafsızca işkence gördüm. Mahkeme süreci boyunca hep tahliye bekledik. Hakim bize 'Siz istediğiniz savunmayı yapın. Yukarıdan bu cezayı vermemiz isteniyor' diyordu. İdam cezasına çarptırıldım. 26 yıl hapiste yattım. Son 17 senesini F tipinde geçirdim. Bu sürede İşletme fakültesiyle ilahiyat bitirdim. Yeniden yargılanma hakkı kazanınca davamız yeniden görüldü. Suçsuz olduğumuz anlaşıldı ve beraat ettik. Özgürlüğüme kavuşalı 6 ay oldu."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber