Erdoğan:"Kamusal alan özgürlüklerin yok edildiği alan değildir".

Haber Giriş : 13 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kamusal alan'ın, özgürlüklerin yok edildiği bir alan olmadığını bildirdi.

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Erdoğan, 2004 yılı enflasyon hedefinin öngörülenden daha aşağıda gerçekleşeceğini, fevkalade bir şey olmadıkça yüzde 5'in üzerinde büyümenin yakalanacağını söyledi.

Erdoğan, ülkenin siyasi ve toplumsal gündemde son zamanlarda oldukça fazla yer tutan "kamusal alan" kavramı üzerinde durmak istediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Benim burada yapmak istediğim, aslında özgürlükleri genişletici bir kavram olarak ortaya çıkan kamusal alanın, nasıl da özgürlüklerin önüne bir engel gibi çıkartılabildiğine işaret etmektedir. Bu kavram bütün özgürlükleri ilgilendiren temel bir tartışmanın konusudur aslında. Daha da önemlisi, bu kavramın nasıl formüle edildiği, siyasete nasıl baktığımızla doğrudan ilişkilidir. Çünkü, kamusal alan kavramı, (siyasetin zemini nedir?) sorusuna da anlamlı cevaplar vermektedir. Kamu, içinde yaygın ve genel bir takım temayüller taşısa da tek tip insanlardan ve fikirlerden oluşmaz.

Çünkü bu tornadan çıkmış bir mamul değil. Kamusal alan, farklı bireylerin, farklı toplumsal kesimlerin, farklı fikirlerin medeni ve demokratik biçimde bir arada bulunmalarına ve yarışmalarına imkan veren bir alandır. Kamusal alan, özgürlüklerin ve hakların hayata geçirildiği, yaşandığı alandır; özgürlüklerin yok edildiği bir alan değildir. Yani insanların birlikte, birbirleriyle etkileşerek yaşadığı, her türlü farklılığın kendine hayat bulduğu bir alandır. Türkiye'de demokrasiyi hakim kılmak, toplumun özgürlük talebine cevap vermek istiyorsak kamusal alanı insanlarla, renklerle, farklılıklarla ve özgürlüklerle donatılmış bir alan haline getirmek durumundayız."

Erdoğan, 22. yasama döneminin son grup toplantısını gerçekleştirdiklerini ifade ederek, milletvekillerine, bu yasama yılında yaptıkları çalışmalardan ötürü teşekkür etti.

Milletvekillerinin hafta sonuna kadar yine yoğun çalışmalarla birkaç kanunu daha çıkaracaklarını bildiren Erdoğan, "Kanun çıkarmada, yasama organı olarak inşallah rekora doğru koşacaksınız" dedi.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber