Ağar'dan vali ve kaymakamlara uyarı: İktidara geldiğim gün pencereden atlayıp gidin

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2007 19:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, partizanca davranmakla suçladığı vali ve kaymakamları uyardı.

Partizan tutum içinde olan devlet görevlilerinin DP iktidarında yerlerinde oturamayacağını söyleyen Ağar, "Bütün vali ve kaymakamlara söylüyorum. Parti bayrağı ile filan uğraşmayın. Yarın iktidara geliyorum. Birinizi yerinde oturtmam. Partizanlık yapan yöneticiler, iktidara geldiğim gün pencereden atlayıp gitsin." dedi.

DP lideri Ağar, seçim mitinglerini dün Trabzon'la sürdürürken, ilginç değerlendirmelerde bulundu.

Merkez sağda birleşmenin tabanda gerçekleştiğini ve Anavatan teşkilatlarının DP'yi desteklediğini savunan Ağar, sık sık 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a atıp yaptı. Bugün Türkiye'nin zenginlik kaynağı olan otomotiv ve turizm sektörünün temellerini Özal'ın attığını ifade etti. Özal döneminde bütün köylere götürülen telefonların sabit ücretleri ödenemediği için şimdi kapalı olduğunu öne sürdü.

Anayasa Mahkemesi'nin son kararına değinen Ağar, artık cumhurbaşkanını milletin seçeceğini söyledi. "Milletin seçtiğinin başımızın üstünde yeri var." diyen Ağar, Başbakan Tayyip Erdoğan'a cumhurbaşkanı adayını açıklama çağrısı yaptı. Başbakan Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli'nin arasında yaşanan ip atma polemiğini eleştiren Ağar, terör sorununu çözecek yegane liderin kendisi olduğunu iddia etti. "Bunlar ip atlarken biz dağda göğüs göğüse mücadele veriyorduk." diye konuştu.

DP lideri Ağar, yaklaşık bir saat süren konuşmasında küresel ısınmaya da dikkat çekti. Ağar'a göre küresel ısınma sayesinde Türkiye'nin yeni turizm merkezinin Trabzon olacağını öne sürdü.

Partisinin başörtüsü yasağını kaldıracağını tekrarlayan Ağar, "Cumhuriyetin gücü başörtülü ile başörtüsüzü bir arada yaşatmaktan geçiyor. Her ikisi de bu ülkenin eşit ve hür evladı. Milletin böyle bir sorunu yok." ifadelerini kullandı. DP lideri, özelleştirmelere tepki gösterirken, Petkim'in ucuza satıldığını savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber