TOKİ Başkanı Bayraktar: 120 belediye ile toplu konut anlaşması imzaladık

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2007 21:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'un Canik Beldesi'nde kentsel dönüşüm projesi kapsamında, toplu konut yapımı için protokol imzalandı.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Canik Belediye Başkanı Osman Genç tarafından imzalanan protokol ile Canik Beldesi'nde 672 dönümlük bir alanda 4 bin 500 yeni konut inşa edilecek.

Meşe Kültür Tesisleri'ndeki gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Bayraktar, yapılacak konutların Canik Beldesi'ndeki cezaevinin de, Çatkaya Köyü'nde Adalet Bakanlığı'na tahsis edilen 140 dönümlük alanda AB standartlarına uygun bir cezaevi inşa edeceklerini söyledi.

Bayraktar, ''Dünya ile kucaklaşmaya çalışan Türkiye'de 120 belediye ile toplu konut anlaşması imzaladık. Projelerimizi büyük bir başarıyla yürütüyoruz. Türkiye'nin gerekli imar şartlarını taşımayan binalardan artık kurtulmasının zorunlu olduğunu düşünüyoruz. Canik'te halkımız için çağdaş bir yaşam alanı oluşturacağız. Bu projede sadece konutlar yaklaşık 350 milyon YTL'ye mal olacak. Ticaret merkezleri, okullar, camiler, parklar, diğer tesisler ve cezaevinin yeniden inşa edilmesi de dikkate alındığında beldede yaklaşık 500 milyon YTL'lik bir yatırım gerçekleşecek'' dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise Canik çok hızlı bir değişim ve dönüşüm yaşadığını belirterek, yürütülen projelerle beldenin çehresinin değişeceğini vurguladı.

Canik Belediye Başkanı Osman Geç de yaptığı açıklamada, alt ve orta gelir gruplarına hitap edecek projenin Samsun'un kentsel dönüşüm alanında yaptığı en büyük proje olduğunu belirtti.

Yürütülen toplu konut projesinin 18 ayda tamamlanmasının planlandığı da kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber