Yargıtay'dan "tefecilik"le ilgili ilginç karar

Haber Giriş : 08 Temmuz 2007 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay 7. Ceza Dairesi, tefecilik yaptığı iddiasıyla tutuklamanın sanık hakkında Germencik Asliye Ceza Mahkemesi'nin verdiği beraat hükmünü bozdu.

Aydın'ın Germencik ilçesinde yaşayan K.H. hakkında tefecilik yaptığı iddiasıyla Germencik Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. K.H.nin faizle borç para verdiği pek çok kişi tanıklık yapmaktan çekindi. Bunun üzerine mahkeme sanık hakkında beraat kararı verdi.

Dosyanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 7. Ceza Dairesi, mahkemenin verdiği kararı bozarak emsal bir gerekçe yazdı. Yargıtay tefecilik yapanların mahkum olmasına neden olacak gerekçeli kararında şu görüşlere yer verdi: ?H.S., H.K., A.P. ve T.S. nin sanıktan faizle borç para aldıkları, ancak çekindikleri için tanıklık yapmak istemedikleri, sanığın tefecilik yaptığının çevrede bilindiğine dair tespitlere göre ve aralarında yakın akrabalık ve iş ilişkisi bulunmayanlara karşılıksız borç para verilmesi düşünülemeyeceği de gözetilerek, sanığın 2001 yılında birden fazla kişiye sürekli ve sistemli bir biçimde çıkar karşılığı ödünç para verme eylemini gerçekleştirdiği gözetilerek atılı suçtan mahkumiyetine karar verilmesi gerekirken, dosya kapsamına uymayan gerekçeyle yazılı şekilde hüküm tesisi yasaya aykırıdır?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber