Gül'ün sitesindeki iki anketten ne çıktı?

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 09 Temmuz 2007 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, miting alanlarında gördüğü destekten memnun olmuş, "Cumhurbaşkanını halk seçse kazanırdım" açıklaması yapmıştı. Gül'ün bu açıklamasının, vatandaşın meydanlardaki yoğun ilgisi dışındaki nedeni de anlaşıldı.

Farklı kamuoyu araştırma şirketlerinin bir biri ardına anket yaptığı seçim öncesi süreçte, Gül'ün de, sanal alemde vatandaşların nabzını tuttuğu anlaşıldı. Dışişleri Bakanı Gül'ün, www.abdullahgul. gen.tr adını taşıyan kişisel web sayfasında, hem 22 Temmuz seçimlerine hem de Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin iki anket gerçekleştiriliyor.

YOĞUN KATILIM VAR

Milletvekili seçimleri ile ilgili anket, "22 Temmuz 2007'de yapılacak milletvekili genel seçiminde AK Parti'ye oy verecek misiniz?" başlığı ile yapılıyor. Ankete şu ana kadar 56 bin 837 kişi katıldı. Ankete katılanların yüzde 76'sı "evet" yanıtı verirken, geri kalan yüzde 24 "hayır" yanıtı verdi. Yani, Gül'ün sitesinde ankete katılan yaklaşık her dört kişiden üçü AK Parti'ye oy vereceğini söylerken, dört kişiden biri ise, AK Parti'ye karşı tutum izledi. Gül'ün kişisel web sitesindeki ikinci anket ise, aslında cumhurbaşkanlığı seçim sürecinden itibaren konuldu. Anketin konusu ise, Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığı. Soru, "Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı adaylığını nasıl karşılıyorsunuz?" Ankete 71 bin 124 kişi katılırken, yüzde 74'ü evet yanıtı verdi. Geri kalan ise, olumsuz görüş bildirdi. İnternet sitesinde dikkat çeken bir başka anket ise, Türkiye'nin öncelikli sorunu ile ilgili. "Sizce, Türkiye'nin çözülmesi gereken en öncelikli sorunu nedir?" anketine şimdiye kadar 31 bin 206 kişi katıldı. Vatandaşa göre, Türkiye'nin ilk üç sorunu, "adalet (yüzde 35), ekonomi (yüzde 24), yolsuzluk (yüzde 13)" şeklinde sıralanıyor.

DP'NİN YILDIZI ÇAĞRI ERHAN OLDU

DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, 22 Temmuz seçimlerine giderken kamuoyunun önüne zaman zaman partisinin milletvekili adaylarıyla çıkıyor. Ağar'ın kadrosundaki değişmez isim Türkiye'nin en genç uluslararası doçenti Çağrı Erhan. Erhan, DP'nin yıldızı parlayan, öne çıkan en önemli isimlerinden oldu. Siyasetin yeni mülkiyelilerinden Erhan, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde yüksek lisansını "Türk - Amerikan İlişkilerinde Afyon Sorunu" tezi ile tamamlamış. Erhan, 2000 yılında "Osmanlı - Amerikan Siyasi İlişkileri" başlıklı teziyle Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü'nde doktor ünvanını almış, 2003 yılında da siyasi tarih doçenti olmuş. "Yaşayan Lozan", "Bizim Kırmızı Çizgilerimiz Vardı", "AB Politikaları" gibi çok sayıda kitabı bulunan Erhan, Ağar'ın bu seçimlerdeki en önemli kozu.

KÜÇÜK ZEYNEP HER ŞEYİ

Aynı zamanda DP Genel Başkan Yardımcısı olan Erhan'ın, seçimindeki hedef kitlesi gençler. Seçim kampanyasında kızı ve eşiyle birlikte yer aldığı posterleri kullanan Erhan'ın 4 yaşındaki kızı Zeynep oldukça sert ve gerginliklerle geçen seçim ortamını da yumuşatıyor. Erhan kızıyla birlikte yer aldığı afişlerinde "Zeynep'ler huzurlu bir Türkiye'de büyüsün" sloganıyla oy istiyor. Erhan, aynı zamanda DP'nin dış politikaya ilişkin görüşlerinin oluşmasında en etkin rol oynayan isim. Erhan, DP ile birlikte Türkiye'nin dış politikasında "gücün ve kendine güvenin" hissedileceğini anlatıyor.

AĞAR İLE MUMCU UÇAKTA KARŞILAŞTI

Merkez sağda birleşme hayallerinin suya düşmesinin ardından DP'nin listelerde boş bıraktığı yerlere Anavatanlılar'ın yerleştirilmesi önerisi gündeme gelmiş, o günlerde DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ile Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu bir türlü yüz yüze gelememişti. Ağar ile Mumcu yaşanan bunca olaydan sonra ilk kez uçakta karşılaşmış. Eşi Işın Mumcu ve çocuklarıyla Prag'dan dönen Erkan Mumcu ile bir mitingin ardından İstanbul aktarmalı Ankara'ya dönen Mehmet Ağar ve eşi Emel Ağar aynı uçakta yolculuk etmişler. Uçakta karşılaşan Ağar ile Mumcu birbirlerine hatırlarını sormuşlar. Işın Mumcu ile Emel Ağar da karşılıklı iyi niyet beyanlarında bulunmuşlar. Daha sonra birbirlerine "iyi yolculuklar? dileyerek koltuklarına geçmişler.

ŞENER ?KÜSKÜNLERİ?, MUHSİN ?BABA? DİYOR

Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in yeniden milletvekili adayı olmaması, seçim bölgesi olan Sivas'ta moralleri bozmuş görünüyor. Şener'in aday olmama gerekçeleri de Sivaslıların kafasını AK Parti'ye oy verip vermeme konusunda karıştırmış. Tepkili Sivaslılar, Sivas'tan bağımsız aday olan BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'na yönelmiş durumda. Öyle ki Sivas'ta Muhsin Yazıcıoğlu'ndan "baba" diye söz ediliyor. Abdüllatif Şener'in aday olmamasının Muhsin Yazıcıoğlu'nun oy oranını arttırabileceği konuşuluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber