Erdoğan Hakan Uzan'la ne görüştü?

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 09 Temmuz 2007 07:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cem Uzan'dan ilginç iddia: Erdoğan 2003'te Başbakanlık'ta kardeşimle ne konuştuğunu açıklasın

?Başbakan 2003'te kardeşimle ne konuştu, açıklasın'

Cem Uzan: Erdoğan Mayıs 2003'te kardeşimi Başbakanlığa çağırdı. Ne konuştu, toplantıda kimler vardı?

Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan dün özel bir televizyon kanalında yayınlanan programa katılarak basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Uzan şu açıklamalarda bulundu:

ERDOĞAN KOMPLO KURDU

Erdoğan aileme karşı komplo kurdu. Bunu planlı olarak geliştirdiler. Olay yargıda. Haklarında mahkumiyet yok. Arayan savcı, aynı savcı benimle ilgili de iddia attı, kardeşi başka bir partiden aday. Yargı işlesin, biraz geç işliyor ama işliyor. Zaman da gösterecek olayları. Eğer hukuk devletinde yaşıyorsak, Başbakan'ın yargı üzerinde etkisi olmaması lazım. Ben yargıya müdahale etmeyeceğim, normal şekilde karar vermesini bekleyeceğim. Yargı sürecini tamamlasın.

NEREDE OLDUKLARINI BİLMİYORUM

(?Başbakan olduğunuz gün babanızı ve kardeşinizi Türkiye'ye getirip adalete teslim edecek misiniz?' sorusuna şu yanıtı verdi:) Ne babam ne de kardeşim üzerimde etkim var mı? Başbakan olsam nasıl getireceğim. Nerede olduğunu bilmiyorum. Bilsem de size söylemem. Hukukta, istinabe diye bir ifade vardır. Bulundukları yerde ifade verir. Türkiye'de tarafsız bir yargı oluştuğu zaman onlar da kendilerini savunmak için onlar da harekete geçerler. Ne yapacağımı öğrenmek istiyorsanız, Tayyip Erdoğan'ı getirin buraya, istediğiniz gazetecileri toplayın, bu siyasi lincin bütün safahatını birlikte anlatalım.

BAŞBAKAN, KARDEŞİMİ ÇAĞIRDI

Ben cumhurbaşkanı seçilmediğim için ağlamadım. Belden aşağı siyaset yapana da soruyorum. Benim kardeşimle Mayıs 2003'te ne konuştun. Kardeşimi Başbakanlık'taki odasına çağırdı. Ne konuştu? Beyefendi açıklasın. Ben belden aşağı siyaset yapmayacağım. Açıklasın, kimler aracılığı ile çağırdı, toplantıda kimler vardı. Bu görüşmenin mevcudiyetini açıklamam bir manşet. İyi gazeteci olarak bunu Erdoğan'dan sormanız gerekir. Onları açıklasın bir. O zaman biz teyit ederiz. Ondan sonra devamına bakacağız.

27 Ağustos 2003 tarihinde kaçtılar

CEM Uzan'ın kardeşi Hakan Uzan ve babası Kemal Uzan, Türkiye'de en son 27 Ağustos 2003'te görüldü. İmar Bankası soruşturması çerçevesinde 28 Ağustos 2003'te haklarında gıyabi tutuklama kararı çıkarılan Kemal ve Hakan Uzan, 27 Ağustos'ta polis takibinde girdikleri holding binasından helikopterle ayrılıp kayıplara karıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber