Türk öğrencinin Amerika'da büyük başarısı

Haber Giriş : 09 Temmuz 2007 13:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlk ve orta öğrenimini Amerika'da tamamlayan Deniz Alp Tomanbay başarılı çalışmaları nedeniyle çok az sayıda yetenekli ve başarılı öğrencinin hak kazandığı burs ve ödüllere layık görüldü.

CHP Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Tomanbay'ın oğlu, Deniz Alp Tomanbay gösterdiği başarılı çalışmalar sonunda Amerika'nın prestijli iki üniversitesinden burs kazandı.

Amerika'nın en iyi 15 üniversitesinden birisi olan Northwestern Universitesi'nin "Young Scholars Program" (Genç Bilim Adamı Programı) kapsamında verdiği bursu almaya hak kazanan Deniz Alp Tomanbay'ın, üniversiteye başlayana kadar tüm eğitim harcamaları karşılanacak. Tomanbay, ayrıca üstün yetenekli öğrencilere verilen özel eğitim desteği de alacak.

Ortaokul birinci sınıfta gösterdiği üstün performans sonucunda okul birincisi ve "şeref öğrencisi" unvanı alan Tomanbay'ın, Amerika'da lise öğrencilerinin girdiği, üniversitelere kabul edilirken dikkate alınan ACT testine daha 6. sınıftayken girerek lise öğrencileri düzeyinde aldığı başarılı sonuç burs almasında etkili oldu.

Deniz Alp Tomanbay'ın 6. sınıfta gösterdiği üstün başarı sonucunda burs kazanarak davet edildiği bir diğer program ise sadece 16 kişinin kabul edildiği Lake Superior Devlet Üniversitesi Mühendislik ve Teknoloji Bölümünün yaz aylarında düzenlediği "Robotics Camp" (Robot Teknolojilerinin öğretildiği yaz okulu) oldu.

Genetik Mühendisi olmayı amaçladığını belirten Deniz Alp Tomanbay, ANKA'ya yaptığı açıklamada, aldığı burslardan dolayı büyük gurur duyduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber