İlanla aranan eski Müsteşar: Adresim belli

Haber Giriş : 14 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık eski Müsteşarı Ahmet Şağar, dünkü manşetimizde yer alan ?Devlet, eski müsteşarını Resmi Gazete'ye verdiği ilanla arıyor' başlıklı haberle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Görevden ayrılırken adres ve telefonunu Başbakanlık'a bildirdiğini ifade eden Şağar, saymanlık ödemelerinin Sayıştay tarafından sürekli denetlendiğini anlattı. Şağar, Özelleştirme İdaresi'nin hesaplarıyla ilgili usulsüzlük iddialarına da tepki gösterdi.

Olayın sözleşmeli personele ödenen ikramiyelerle ilgili olduğunun altını çizen Şağar, özetle şu görüşleri dile getirdi: ?Başbakanlık Merkez teşkilatı ile aralarında DPT, Hazine Müsteşarlığı ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın da yer aldığı 13 bağlı ve ilgili kuruluşta sözleşmeli personele ödenen 6 ikramiyenin dördü, kurum amirinin, ikisi de başbakan onayı ile ödenir. Habere konu Sayıştay denetimi 2002'de, ÖİB'de çalışan personele 2 teşvik ikramiyesinin ödenmesi işlemlerine ilişkindir. Bu konunun usulsüzlük olarak nitelendirilmesi, çalışma hayatı boyunca daima, devlet otoritesi altında yurtiçi ve yurtdışı görevlerini liyakatla ve onuruyla tamamlamış bir kişi ola- rak, beni son derece üzmüştür.?

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber