'Hakim karar verdi, savcı arsayı aldı' haberine dava açan hakim, Star davasını kaybetti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2007 13:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Hakim karar verdi, savcı arsayı aldı' haberi nedeniyle Star gazetesine dava açılmıştı.

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, eski Marmaris Hakimi Selma Bellek'in ''Hakim karar verdi, savcı arsayı aldı'' haberi nedeniyle Star Gazetesi aleyhine açtığı davada manevi tazminata hükmeden yerel mahkeme kararını bozdu.

Üsküdar 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin Bellek'in açtığı davada manevi tazminat kararının temyiz istemi sonuçlandı.

Temyiz istemini karara bağlayan Yargıtay 4. Hukuk Dairesi kararı oy birliğiyle bozdu. Kararda, Selma Bellek ile Cumhuriyet Savcısı eşi hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na verilen şikayet dilekçesinde, ''davacının verdiği çelişkili kararlardan birinin konusunu oluşturan taşınmazın, davacının eşine ait olan şirket tarafından satın alınarak, üzerine bir müteahhit aracılığıyla lüks konutlar yaptırıldığının'' iddia edildiği belirtildi.

Şikayet dilekçesi üzerine davacı ve eşi hakkında Adalet Bakanlığı tarafından soruşturma açıldıktan sonra haberin yayınlandığı anlatılan kararda, ''Bu bilgi ve gelişmeler itibariyle yayın tarihinde güncel olan bir durumun haber konusu yapıldığı görülmektedir'' denildi.

Haberdeki ifadelerin, olayın gösterdiği özelliklere ve anlatılmak istenen amaca uygun olduğu, eleştiri sınırları içinde kaldığının altı çizilen kararda, haberin hukuka uygun olduğu kaydedildi.

Kararda, yerel mahkemenin davanın reddine karar vermesi gerektiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber