Polisler de zam istedi

Haber Giriş : 15 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin zam talebi ile ilgili olarak Maliye'de çalışmalar sürerken, polisler de maaşlarının yetersizliğini yüksek sesle dile getirmeye başladılar

Askeri personelin zam talebi, polis maaşlarının da yetersizliğini gündeme getirdi. Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin zam talebinden sonra Emniyet yetkilileri de maaş sıkıntılarını ilgili makamlara duyurma çabasına girdi.

Mesleğe yeni başlamış bir polis memuru 904 milyon TL maaş alıyor. 12 yıl hizmet vermiş bir başkomisere 1 milyar 30 milyon TL maaş ödeniyor. Emniyet Teşkilatı bünyesinde 'yönetici' sıfatı ile görev yapan üst düzey polis şeflerinin maaşı da 1 ile 1.5 milyar arasında değişiyor.

ŞARK HİZMETİ POPÜLER
Türkiye Kamu-Sen'in araştırmasına göre 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı 1 milyar 668 milyon lira olarak belirlenmişti. Buna göre Emniyet Teşkilatı müdüründen memuruna yoksulluk sınırının altında karın tokluğuna çalışıyor. Emekliye ayrılan personel ise yarı yarıya düşen maaşlarıyla, hayat pahalılığıyla baş başa kalıyorlar.

Polislere ödenen emekli ikramiyeleri de 20 ile 43 milyar lira arasında değişiyor.

Ekonomik sıkıntı bir zamanlar zorunlu olarak gönderilen şark hizmetini popüler hale getirdi. Emniyet kaynakları tayin dönemlerinde şark görevi isteyen personelin sayısında son yıllarda büyük artış olduğunu belirtiyor. Taşrada kiraların düşüklüğü, ulaşım giderlerinin az olması ve daha az iş yükü büyükşehirlerde bunalan polisleri bu yola itiyor. Geçim sıkıntısının poliste aile içi problemlere ve boşanmalara neden olduğunu, aşırı iş yükünün de eklenmesiyle intihar olaylarının arttığı teşkilatta maaşların ve çalışma saatlerinin bir an önce makul seviyelere çekilmesi beklentisi artıyor.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber