Aynı koğuşta 3 er

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 12 Temmuz 2007 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1999-2001 yılları arasında oramiral rütbesiyle Deniz Kuvvetleri Komutanlığı yapan İlhami Erdil haksız mal edinmek suçundan aldığı hapis cezasını Saray Cezaevi'nde çekiyor. Rütbesi de geri alındı. O artık er. İlhami Erdil'in koğuş arkadaşları arasında biri asker firarisi, diğeri emre itaatsizlikten tutuklanmış iki er var. İlhami Erdil bu erlerle aynı karavanaya kaşık sallıyor

Deniz Kuvvetleri Eski Komutanı Emekli Oramiral İlhami Erdil, haksız mal edinmek suçundan 2.5 yıl hapis cezası aldı. İnfaz Yasası gereği 1 yıl hapis yatacak olan İlhami Erdil, cezasını çekmek üzere 2 Temmuz'da Tekirdağ'ın Saray ilçesindeki kapalı cezaevine teslim oldu.

Koğuşta 8 kişi kalıyorlar

İlhami Erdil'e cezaevindeki ilk gününde dışarıdan kebap ve meyve getirtilmesi basına yansımıştı. Cezaevi yönetimi bunun üzerine dışarıdan yemek alımını kesinlikle yasakladı. İlhami Erdil, 7 koğuş arkadaşıyla birlikte cezaevinde ne yemek çıkarsa onu yemek zorunda.

Yaralama ve sahtecilik

İlhami Erdil'in kaldığı 3 no'lu koğuştaki arkadaşları arasında karşılıksız çek suçundan yatan Efraim Sezen ve Emin Nallar, adam yaralamadan yatan emekli komiser Hasan Uludağ, resmi evrakta sahtecilikten yatan Erdal Kocagöz, silahla yaralamadan yatan Hüseyin Yıldız var.

Bir zamanlar komutanlarıydı

Aldığı ceza nedeniyle rütbesi er'e düşürülen İlhami Erdil'in koğuşunda iki de hükümlü asker var. Bunlar askerden firar ettiği için ceza alan Er Vedat Gümüş ile emre itaatsizlikten tutuklanan Er Güner Gündoğdu. İlhami Erdil bir zamanlar komutanı olduğu bu erlerle şimdi aynı seviyede.

Haftada bir telefon izni

Cezaevinde farklı hiçbir muameleye tabi tutulmayan İlhami Erdil'in haftada bir gün 10 dakika telefonla görüşme hakkı bulunuyor. İlhami Erdil'in cezaevindeki ankesörlü telefondan bugüne kadar bir kez eşi ve kızıyla görüştüğü öğrenildi.

Ailesinden ziyaretçi gelmedi

10 gündür hapiste olan İlhami Erdil'i ailesinden kimse ziyaret etmedi. Dün İlhami

Erdil'in iş arkadaşı olduğunu söyleyen Demirdöküm eski Genel Müdürü Melih Batılı cezaevine geldi. Ancak cezaevi yönetimi birinci derecede akrabası olmadığı için Melih Batılı'nın ziyaretine izin vermedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber