Dicle Belediye Başkanı'nın kardeşi mıcır kurbanı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Temmuz 2007 18:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİYARBAKIR'da bir ay önce görkemli bir düğünle evlenen, Dicle Belediye Başkanı Abdullah Akengin'in kardeşi 29 yaşındaki İlaç mümesili Selim Akengin, Diyarbakır- Ergani karayolunda aracının mıcırda kayarak takla atması sonucu yaşamını yitirdi. Selim Akengin'in ağabeyi Dicle Belediye Başkanı Abdullah Akengin, kazadan Karayolları ve yol yapım ihalesini alan müteahhit firmayı sorumlu tutarak, ?Yolda hiç bir uyarı tabelası yok. Kardeşim mıcır nedeniyle aracının kontrolünü kaybedip takla attı ve yaşamını yitirdi. Karayolları ve Müteahhit firma hakkında suç duyurusunda bulunacağız'' dedi 12 Haziran tarihinde çok sevdiği 24 yaşındaki Erengül Akengin ile Diyarbakır'da görkemli bir düğünle dünyaevine giren Selim Akengin, balayından sonra tekrar işinin başına döndü. Ağabeyi Diyarbakır'ın Dicle ilçesi DTP'li belediye başkanı Abdullah Akengin'i ziyaret etmek için ilçeye giden Selim Akengin, saat 01.00 sıralarında Diyarbakır'a dönmek için 06 BF 954 plakalı otomobiliyle yola çıktı. Diyarbakır'a 30 kilometre mesafede bulunan organize sanayi bölgesinin önüne geldiğinde, Selim Akengin'in kullandığı otomobil yola dökülmüş mıcırda kayarak yoldan çıktı. Selim Akengin'in tüm çabalarına rağmen yaklaşık 30 metre sürüklenen otomobil takla atarak şarampole yuvarlandı. Selim Akengin, hurda yığına haline gelen otomobilde parçalanarak yaşamını yitirdi.

CENAZEYE 3 BİN KİŞİ KATILDI

Selim Akengin'in cenazesi, Dicle İlçesi'nde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile alt kademe ve ilçe belediye başkanları ile yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verilirken, geride bıraktığı ve çok sevdiği eşi Erengül Akengin ise arkasından gözyaşı döktü.

AĞABEY KARAYOLLARINI SUÇLADI

Kardeşinin kaza haberini alır almaz olay yerine giden Dicle Belediye Başkanı Abdullah Akengin, organize sanayi bölgesinin önüne dökülen mıcır ve yol çalışmalarıyla ilgili hiç bir uyarı tabelasının bulunmadığını ve kardeşinin bu nedenle kaza yaptığını iddia etti. Belediye başkanı Abdullah Akengin şunları söyledi:

?Kazadan sonra olay yerine gittik. Karayollarının mıcır çalışmaları vardı. Yolda ise çalışmalarla ilgili hiç bir uyarı levhası yoktu. Normalde dökülen mıcırın ezilmesi ve süpürülmesi gerekiyor. Ancak sabah döküp öyle bırakmışlar. Kazaya karşı da hiç bir önlem almamışlar. Yoldaki çalışmalarla ilgili uyarı levhası olsaydı, belki de bu kaza hiç olmayacak ve bir ay önce evlenen kardeşim yaşamını yitirmeyecekti. Kardeşim aniden mıcıra girince direksiyon hakimiyetini kaybediyor ve araç 30- 40 metre sürüklendikten sonra takla atıp şarampole yuvarlanıyor. Karayolları Müdürlüğü'nü aradık, onlar bize yol yapımının kendileriyle bir ilgisi olmadığını, işi müteahhit firmanın yaptığını söyledi. Oysa yolda, Karayollarına ait araçlar da çalışıyor. Biz bu kazada Karayolları ile müteahhit firmanın suçlu olduğunu düşünüyoruz ve bu nedenle de cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağız.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber