Türkiye'yi karıştıracak bomba patlamadan 3 dakika önce imha edilmiş

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2007 20:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Bornova ilçesinde, dün bir hurdacı tarafından bulunan ve bomba imha uzmanı polisler tarafından etkisiz hale getirilen saat düzenekli 30 kilogram patlayıcının yol kenarına kim veya kimler tarafından bırakıldığının tespit edilmesi için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Bornova ilçesi Osmangazi semtinde bulunan 30 kilogram ağırlığındaki el yapımı patlayıcıyla ilgili soruşturma sürüyor. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı bomba imha uzmanları tarafından patlamasına 2-3 dakika kala etkisiz hale getirilen saat ayarlı bomba düzeneğinin, kim veya kimler tarafından yol kenarına bırakıldığının saptanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Soruşturmayı yürüten Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, askeri araçları ile servis otobüs ve minibüslerinin geçiş güzergahında yol kenarında bulunan patlayıcının hangi örgüt tarafından konulduğunu da araştırdığı öğrenildi.

Bu arada, el yapımı 30 kilogram patlayıcının demir bir sac içine yerleştirildikten sonra boş olan ev tipi büyük tüpün patlayıcının üzerine koyulduğu, daha sonra demir sacın kapağının asma kilitle kilitlendiği ortaya çıktı.

Bomba imha uzmanları, 30 kilogram ağırlığındaki el yapımı bombanın patlaması halinde geniş bir alanda etkili olacağını, patlamayla birlikte tüpün ve demir sacın da parça tesiri etkisi yaratacağını, bu nedenle çevredeki insanların ölmesine ve yaralanmasına neden olacağını, bombanın etkisiz hale getirilmesiyle büyük bir facianın önlendiğini belirttiler.

İzmir'in Bornova ilçesi Özkanlar semtinde bir hurdacı, dün yol kenarında demir saçtan yapılmış olan kutuyu aracına alarak Doğanlar semtindeki dükkanına götürmüş, içinde tüp, saat ve kablolar olduğunu görünce polise haber vermişti.

Hurdacının dükkanına giden Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı bomba imha uzmanları, içinde 30 kilogram el yapımı bomba bulunan ve patlamasına 2-3 dakika kala saat ayarlı düzeneği etkisiz hale getirmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber