Ankara'daki patlama paniğe neden oldu

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 15 Temmuz 2007 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da akşam saatlerinde park halindeki bir otomobilin önünde bırakılan bir cisim, yüksek sesle patladı. Patlama sırasında çevredeki evlerinde bulunan vatandaşlar paniğe kapılarak sokağa çıktı. Olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı. Patlayan cismin ses bombası olabileceği belirtildi.

Olay, akşam saat 23:50 sıralarında, Demetevler Lalegül Mahallesi Konut Sitesi önünde meydana geldi. İddiaya göre, site önünde bulunan 06 RR 301 plakalı otomobilin yanına yaklaşan 3 kişi tarafında koyulan cisim, şahısların olay yerinden uzaklaşmasından kısa bir süre sonra yükses sesle patladı. Sitede oturan vatandaşlar patlama sesi üzerine sokağa çıkarak durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine kısa sürede çok sayıda polis ekibi ve Olay Yeri İnceleme ekibi gelerek patlayan cisim üzerinde inceleme başlattı.

Olay Yeri İnceleme ekiplerinin uzun süren araştırmasının ardından çevrede olayı gören vatandaşların ifadesine başvuruldu. Patlamanın etkisiyle çevreye dağılan parçalar incelenmek üzere toplandı.

Olayı gören vatandaşlar çok şiddetli bir patlama duyduklarını belirterek "Sesi duyduk, aşağı indik. Barut kokusu vardı. Muhtemelen kartonla yapılmış bir bomba türü. Bomba şiddetinde ses çıktı." dediler.

Patlayan cismin ses bombası olabileceği belirtilirken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber