Kurtarıcı melek: Ceren komiser

Antalya Emniyeti'nde görevli Ceren Güvel, tam bir kurtarıcı melek... İki yılda, falezlerde intihara kalkışan 16 kişiyi hayata döndüren Ceren komiser, "Verdiğim sözleri tutuyorum" dedi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 03 Nisan 2019 08:10, Son Güncelleme : 03 Nisan 2019 08:27
Kurtarıcı melek: Ceren komiser

Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli komiser Ceren Güvel, yaklaşık 2 yılda falezlerde intihara kalkışan 16 kişiyi uçurumun kenarından çekip aldı. Ceren Güvel, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Fakültesi 3'üncü sınıfta okurken polis olmaya karar verdi. Sınavda başarılı oldu ve Polis Amirleri Eğitim Merkezi'nde mesleğe adım attı. 2016'dan bu yana Antalya'da görev yapan genç komiser, mesleğine aşık olduğunu söyledi. Polis olmaya bir anda karar verdiğini anlatan Ceren Güvel, "Ben okula başladıktan sonra ailem durumu öğrendi. Mesleğimi çok seviyorum. Tüm yoğunluk ve koşuşturma arasında insanların sorununu çözüp, onların yardımına koşunca kendimi çok daha mutlu ve huzurlu hissediyorum" dedi.

20 DAKİKA ARAYLA HAYATA

Komiser Ceren, Antalya'nın 500 bin nüfusa sahip ancak çok geniş bir bölge olan Muratpaşa ilçesinin Emniyet Müdürlüğü Asayiş Ekipleri'nde görev yapıyor. Ceren Güvel gün içindeki asayiş uygulamalarının yanı sıra en çok da falezlerde intihara kalkışan gençleri ikna edip adeta uçurumun kenarından alıyor. Yaklaşık 2 yıl içinde intihara kalkışan 16 kişiyi ölümden kurtardı. En son 18 Mart'ta 35 metrelik falezlere çıkıp, intihara kalkışan Ferit K. ve Fikri A. adlı iki kişiyi 20 dakika arayla ikna ederek, kurtaran Ceren komiser, onları intihardan vazgeçirmek için verdiği sözleri de yerine getiriyor.

'ANAÇ TAVRIM İŞE YARIYOR'

Kayalıklarına çıkan erkek ve kadınları ikna etmekte başarılı olduğunu ve bunda anaç tavrının etkili olduğunu belirten Ceren Güvel, "Uçurumun kenarına çıkıyorlar. Onları ayaklarının altında küçük bir taş parçası tutuyor. En küçük hata ölümle sonuçlanabilir. Bir gece karanlıkta kayalıkların üstünde intihar etmek isteyen biri vardı, onu vazgeçirmeyi başardım. Fakat oradan çıkartmak gerekiyordu. Elimi uzattım. O beni aşağıya çekse ben düşecektim. Diğer elimle bir demire tutundum. Erkek meslektaşlarım da yardım ederek, uçurumdan çekip aldık. Bana dertlerini daha kolayca anlatıyorlar. Onlara söz veriyorsam mutlaka yerine getiriyorum. Anaç tavırla yaklaştığım için ikna ediyorum" diye konuştu. Komiser Ceren, kavga ve benzeri toplumsal olaylarda ise tarafların karşısında kadın komiseri görünce bir anda yumuşadığını söyledi.

ERDOĞAN ÖZTÜRK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber