Başarının engeli öğretmen sirkülasyonu

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 15 Temmuz 2007 09:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) başarılı olamayan Güneydoğu Anadolu Bölgesi illerindeki milli eğitim müdürleri suçluyu buldu: Öğretmen sirkülasyonu ve sosyoekonomik sebepler.

2007 ÖSS'de başarı sıralamasında Mardin 74, Siirt 71, Şırnak ise 80. sırada yer aldı. Bu illerin milli eğitim müdürleri ÖSS sonucunu şöyle değerlendirdi:

Şırnak Milli Eğitim Müdürü Ömer Birlik: Bölgede en fazla öğretmen sirkülasyonunun yaşandığı iliz. Ataması yapılan öğretmenler buradan ne kadar memnun olursa olsun yakınlarının olduğu illere geçiş yapmak istiyor. 90'lı yıllarda uygulanan olağanüstü hal tazminatı türünde öğretmeni bu illerde çalışmaya teşvik edecek uygulamalar yapılmalı.

Mardin Milli Eğitim Müdürü Selim Uran: Derslik başına düşen öğrenci sayısı kent merkezinde 52, Kızıltepe ve Nusaybin gibi ilçelerde 65-75 civarında. Kentimize gelen öğretmenler başka illere geçiş yaptılar. Yıllardır öğretmen eksiği yaşadık.

Siirt Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Demirci: Başarısızlığın en büyük nedeni öğretmen sirkülasyonu. Öğretmen ataması ve derslik sayısı son dönemde Siirt'te istenilen düzeye ulaştı. 2 bin 500 derslik sayımızla sınıf başına düşen öğrenci sayımız 25-30.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber