Örnek okul müdürü

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 16 Temmuz 2007 19:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Manisa'da bir ilköğretim okulu müdürü, okula ait atıl haldeki 5 dönümlük tarlada yetiştirdiği domatesleri pazarlayarak, elde edeceği gelirle kütüphane ve laboratuvarı zenginleştirmeyi amaçlıyor.

Manisa'ya bağlı Yeşilköy Şehit Gürkan İlköğretim Okulu Müdürü Okan Şahin'in, geçen yaz velilerle birlikte okulu boyamasının, Marmara depremi sonrası kullanılmayan prefabrik konutları getirerek derslik sayısını 4'ten 8'e çıkarmasının ardından bu sezonu da laboratuvar ve kütüphane için gelir toplamakla geçirdiği öğrenildi.

Müdür Şahin, okula ait 5 dönümlük alana Müdür Yardımcısı Bahadır Tekin ile domates ektiklerini söyledi. Sezon boyunca 30-40 ton arasında mahsul elde ederek, 10 bin YTL gelir sağlamayı planladıklarını ifade eden Şahin, alanın bir bölümünde de üzüm üretimi yaptıklarını kaydetti.

Bir hayırseverin tahsis ettiği kamyonetle aldıkları siparişlere göre torbaladıkları domatesi sattıklarını, kentteki birçok kişinin okula katkı sağlamak amacıyla kendilerinden alışveriş yaptıklarını belirten Şahin, şunları kaydetti:

?Devletten gelecek mutat ödemelerin dışındaki ihtiyaçlar için, velilerden para toplama yerine okulun arka bahçesinde atıl durumdaki 5 dönümlük tarlaya bir köylünün yardımıyla ektiğimiz domatesleri toplamaya başladık. Eski öğrencilerimiz Aynur, Aysel ve Songül Küle kardeşlerin de yardımlarıyla topladığımız domatesleri, bir hayırseverin tahsis ettiği kamyonetle satıyoruz. Okulumuzun yapılacak daha çok işi var. Eğer ben yaz aylarını plajlarda geçirirsem öğrencilerim kışın huzurlu bir eğitim öğretim yapamaz. Biz eğitimciler ünlü masaldaki ağustos böceğine karşı kışa hazırlanan karıncalar gibiyiz.?

Şahin, tarlanın bir bölümünde yetiştirilen üzümün ise çalışmalarına destek veren hayırseverlere ikram edileceğini bildirdi.

Yeşilköy halkı ise okul müdürü ve yardımcısına teşekkür ederek, ?Okan Şahin köyümüze geleli üç yıl oldu. Harabe okulu, modern eğitim görülebilen bir noktaya getirdi. Onunla ne kadar gurur duysak azdır? dediler

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber