Kamu kurumları zam için Başbakanlığa başvuruyor

Haber Giriş : 16 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanlığı`nın, Başbakanlığa başvurarak askeri personelin ücretlerine zam istemesi diğer kamu çalışanlarına da ``yöntem`` oldu. Genelkurmay`ın başvurusunun tartışılmaya başlanmasının ardından köy korucuları ve muhtarların da bulunduğu bir çok kesim ücret zammı için Başbakanlığa başvurdu.

Edinilen bilgilere göre, Genelkurmay Başkanlığı`nın askeri personelin ücretlerinin yetersizliğinden şikayet ederek, zam talebiyle Başbakanlığa yazı göndermesi toplumun diğer ücretli kesimlerini de hareketlendirdi. Genelkurmay`ın başvurusu öncesinde de zam talebinde bulunan, ancak bunu toplu görüşme dönemleriyle sınırlı tutan ücretli kesimler, başvurunun tartışma gündemine oturması üzerine benzer yol ve yöntemi izlemeye başladı.

Askeri personele zam talebinin yankı yaratması ve tartışılmaya başlanmasının ardından, bireysel olarak kamu çalışanları ve örgütlerinden, Başbakanlığa ``kamudaki ücret dengesizliğinin giderilmesini ve zam yapılmasını`` isteyen çok sayıda faks, elektronik posta iletisi ya da yazılı başvuru yapıldı. Eğitim ve sağlık çalışanlarının başı çektiği başvurularda, alınan ücretle ilgili ayrıntılı dökümlerin de gönderildiği belirtildi.

Başbakanlığa ücret zammı başvurusu yapanlar arasında muhtarlar ve köy korucuları da bulunuyor. Gümrük, Devlet Su İşleri, TPAO, Bayındırlık Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, vergi daireleri, SSK, Bağ-Kur, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü çalışanları son dönemde ücret zammı için Başbakanlığa başvuranlar arasında bulunuyor.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber