Yeni havalimanındaki tüm restoranlar Bilal Erdoğan'ın mı?

Teyit.org, yeni havalimanındaki tüm restoranların Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddiasının doğru olmadığını belirtti.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Nisan 2019 13:51, Son Güncelleme : 12 Nisan 2019 13:53
Yeni havalimanındaki tüm restoranlar Bilal Erdoğan'ın mı?

Sosyal medyada paylaşılan ve T24, BirGün, ABC Gazetesi gibi haber sitelerinde de gündem olan haberde, 6 Nisan 2019 tarihinde İstanbul Havalimanında hizmet veren tek işletmenin fahiş fiyatlara sahip Çay Saati isimli işletme olduğu iddia edildi.

İşletme'nin, Doruk Izgara Gıda Ticaret ve Limited Şirketine ait olduğu, bu şirketin ise Bilal Erdoğan ve Sümeyye Erdoğan'a ait olduğu belirtiliyor.

Doruk Izgara Gıda Ticaret ve Limited Şirketinin Bilal Erdoğan ve Sümeyye Erdoğan'ın olduğu iddiası doğru. Erdoğan kardeşler bu şirkette Mustafa Esenkal ve Ali Bahadır Yeşil ile birlikte ortak...

Ancak, Bilal ve Sümeyye Erdoğan'ın sahibi olduğu Doruk Izgara, 2011'den itibaren İstinyepark Cevahir AVM, Akbatı Ticaret Merkezi, Şaşkınbakkal, Esenyurt Torium AVM'de şubeler açan bir şirket. Ancak bu şirketlerin büyük bir kısmı kapandı. Şuan sadece 2016 yılı itibariyle Akbatı Ticaret Merkezi'nde bulunan Gülhane Izgara Kebap, faaliyette.

İddiaların esas noktasını oluşturan, Çay Saatinin, İstanbul Havalimanındaki tek işletme olduğu idddiası ise doğru değil. İstanbul Havalimanında, iç hatlar bölümünde (kimlik kontrolü sonrasındaki bölüm) 7 adet, dış hatlar bölümünde ise 29 adet işletme bulunuyor.

İç hatlar bölümünde faaliyette olan Simit Sarayı'nın açıldığı tarih 31 Ekim 2018 iken, Starbucks'ın 6 Nisan 2019. Çay Saati'nin faaliyete geçme tarihi ise 26 Ocak 2019.

Teyit.org'un araştırması için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber