Rapor skandalına soruşturma

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2007 22:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- ?RAPOR SKANDALI'NA SORUŞTURMA

- ORDU VALİSİ SAİD VAKKAS GÖZLÜGÖL, YURT DIŞINDAKİ MEMURA 56 GÜNLÜK ?SAĞLIK KURULU RAPORU' VEREN ÖZEL HASTANE VE HASTANEYE SEVK EVRAKI DÜZENLEYEN TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ BİRİMİ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATTI

AYHAN GONCA

ORDU (İHA) - Ordu Valisi Dr. Said Vakkas Gözlügöl, yıllık iznini yurt dışında geçirirken doğum yaptığı ileri sürülen bir ziraat mühendisine, ?sağlık kurulu raporu' veren özel hastane ve hastaneye sevk evrakı düzenleyen Tarım İl Müdürlüğü birimi hakkında soruşturma başlatılması talimatı verdi.

Ordu Valiliği, konunun basında yer alması üzerine inceleme başlattı. Vali Dr. Said Vakkas Gözlügöl, konunun çok yönlü soruşturulması için gerekenin yapıldığını ve hem ilgili hastane hem de Tarım İl Müdürlüğü'nün ilgili birimi hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili, Özel Ordu Umut Hastanesi Başhekimi Dr. Kenan Uralkan, yazılı bir açıklama yaptı. Uralkan'ın yaptığı açıklama şöyle: ?Haberde, hastanemiz tarafından Ordu İl Tarım Müdürlüğü'nde çalışan Rümeysa Ş. adlı hastaya sahte rapor verildiği belirtilmektedir. Söz konusu hasta adına 09.07.2007 tarihinde Tarım İl Müdürlüğü tarafından hasta sevk kağıdı düzenlenmiş ve bu belge ile 17.07.2007 tarihinde Rümeysa Ş. olduğunu ifade eden kişi, kadın hastalıkları ve doğum polikliniğine başvurarak, ?Almanya'da doğum yaptığını, rapor alamadığını ve bu hakkını kullanmak istediğini' söyleyerek rapor istemiştir. Bu ifade üzerine ilgili hekim tarafından her doğum yapan anneye olduğu gibi, kendisine de doğum sonrası rapor verilmiştir. Ancak burada Tarım İl Müdürlüğü ve hastanemizin, adı geçen kişi yakınları tarafından çift taraflı olarak aldatılması söz konusudur. Zaten bu durum belirlendiğinde her iki kurum tarafından yapılan bütün işlemlerin iptali yoluna gidilmiştir. Hastanemiz tarafından bilerek yapılmış bir sahtekarlık olayı söz konusu değildir. Ancak hastanın kimliğini kontrol etmemek gibi bir hatamız söz konusudur.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber