İş bulabilmek için jilet izlerini estetik yaptırdı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2007 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum'da 22 yaşındaki genç, vücudundaki jilet kesikleri nedeniyle işten çıkartılınca, estetik ameliyatla jilet izlerini aldırıp iş aramaya başladı.

Vücudundaki jilet izlerinden kurtulmak için estetik ameliyat olan O.B, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aile içi şiddet nedeniyle 8 yaşında İstanbul'a kaçtığını belirterek, Sokak Çocukları Derneğince yerleştirildiği çeşitli yurtlarda 6 yıl kaldığını söyledi.

Uyuşturucu maddeye alışınca da yurttan kaçarak sokaklarda yaşamaya başladığını ifade eden Ö.B,?Yaklaşık 4 yıl boyunca sokaklarda yaşadım. Bu süre zarfında tiner, esrar, kokain gibi uyuşturucu maddelerden kullandım ve uyuşturucunun etkisiyle kollarımı ve boynumu defalarca jiletle kestim. Daha sonra tertemiz bir hayat için Bakırköy'de bir hastanede tedavi olup uyuşturucu maddeden kurtularak, Erzurum'a gerdi dönüp evlendim. Şimdi sigara bile içmiyorum? diye konuştu.

?TOPLUM İÇİNE ÇIKAMAZ OLMUŞTUM?

Evlendikten sonra Erzurum Valiliğinin girişimleriyle bir akaryakıt istasyonunda çalışmaya başladığını ifade eden O.B, şunları konuştu:

?Ancak patronum boynumda ve kollarımdaki jilet izlerini nedeniyle gelen müşterilerin benden korktuğunu ve müşterileri olumsuz etkilediğimi öne sürerek, beni işten çıkarttı. Doğru söylemek gerekirse jilet izlerinden dolayı toplum içine çıkamaz olmuştum. Otobüse binerken, cadde dolaşırken boğazlı kazak ve uzun kollu giysilerle kolumdaki ve boynumdaki jilet izlerini saklamaya çalışıyordum. Bu izleri fark eden olduğunda ise utancımdan ölmek istiyordum. İşten çıkartıldığımdan kısa bir süre sonra da askere gittim. Vatani görevimi yaparken, vücudumdaki jilet izlerinden estetik ameliyatla kurtulmaya karar verdim.?

?İKİ AMELİYAT DAHA OLACAĞIM?

Askerden 2.5 ay önce döndüğünü ve ilk işinin jilet izlerinden kurtulmak olduğunu anlatan O.B, şöyle devam etti:

?Erzurum Numune Hastanesinde gerçekleştirilen operasyonla boynumun sağ tarafındaki yara izleri alındı. Çok mutluyum. Ameliyat yeri iyileşince boynumun sol tarafı ile sol kolumdaki jilet izlerini de aldıracağım. Yani jilet izlerinden tamamen kurtulmak için 2 ameliyat daha olacağım. Geçmişte yaptığım hatalardan kurtulmak istiyorum. Bu ameliyatı yaparak bana yardımda bulunan beni hayata döndüren herkese minnettarım.?

-?SOKAK ÇOCUKLARINA KARŞI OLUŞAN ÖN YARGILAR...?

Sokak çocuklarının topluma kazandırılması için çalışmalar yapıldığını ifade eden O.B, ?Ancak bu çalışmalardan önce toplumda bu çocuklara karşı bakışları değiştirmek lazım. Örneğin bir yetkili bir bölgede görevliyken sokak çocuklarını çalışmaları için bir iş yerine sokuyor, ancak o yetkilinin tayini çıktığında işe alınan çocuklar çıkartılıyor. Çünkü kimse istemiyor. Sokak çocuklarına karşı toplumda oluşan ön yargılar ortadan kaldırıldığı zaman bu çocukları topluma kazandırmak daha kolay olur? dedi.

-?BAŞBAKANIMIZI ÇOK SEVİYORUM?-

Kimseye muhtaç olmadan yaşamak istediğini ifade eden O.B, sözlerini şöyle tamamladı:

?Artık eşim ve 2 yaşındaki kızım için yaşıyorum. Bir an önce iş bulup eşime ve çocuğuma bakmak istiyorum. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmek için Ankara bile gittim ama görüşemeden geri döndüm. Başbakanımız benim bu halimi bilse bana yardım edeceğinden eminim, çünkü onun çok iyi bir insan olduğunu biliyorum ve onu çok seviyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber