Öymen, oğlu hakkındaki iddiaları yanıtladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2007 13:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, oğlu Burak Öymen'in, "Bodrum'da davası süren 14 koylu dev arazi için Dubai Şeyhi Maktum'la görüşmekte olduğu" yönündeki iddialarla ilgili, "Oğlum 'Şeyhi hiç tanımıyorum' diyor, tamamen yalan bir haber" dedi.

CHP Bursa 1. sıra milletvekili adayı da olan Öymen, Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı huzurevini ziyareti sırasında, bir gazetede, "Küçük Öymen'den Şeyh'e dev teklif" başlığıyla yayınlanan haberle ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'ye yapılan örnek bir yatırımın karalanmaya çalışıldığını, bu iddiaların ucuz bir iç politika girişimi olarak vasıflandırılabileceğini savundu.

"Ben oğlumla iftihar ediyorum. Keşke herkesin evladı bizim gibi ülkesine hizmet eden insanlar olsa" diyen Öymen, yurt dışında iş seyahatinde olan oğluyla henüz iddialarla ilgili görüşmediğini kaydetti.

Öymen, oğlunun Türk-Kazak ortaklı Capital Partners şirketinin küçük bir ortağı olduğunu, şirketin yurt dışından getirdiği 70 milyon dolarlık sermayeyle Bodrum ve çevresinde 5 bin kişiye iş imkanı sağlayacağını belirterek, şunları söyledi.

"Bu iddiaların ne kadar asılsız olduğunu kendileri açıklayacaklardır.

Ben onların iç ilişkilerine girmek istemem ama bildiğim kadarıyla asılsız iddialarla çok örnek bir girişim yetkisiz kılınmak, karalanmak istenmektedir. Bu oyunlara gelinmeyecektir. Bunlar, devletten hiçbir katkı almadan yurt dışından getirdikleri gerçek sermayeyle, gerçek yatırımla o bölgede en az 5 bin insanımıza iş sahası yaratacaklardır, buna daha şimdiden başlamışlardır. Çevre köylerdeki kalkındırma projelerine, çok büyük ağaçlandırma projelerine başlamışlardır. Çevreye çok büyük katkıda bulunmaktadırlar." Öymen, "ucuz politika" olarak nitelendirdiği bu tür iddiaların, oğlu gibi "gerçekten ülkesini seven girişimcileri yıldırmaması, onların ülkelerine yatırım yapma şevkini kırmaması" gerektiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bu tür asılsız iddialarda bulunanlar kuşkusuz bunun hesabını vereceklerdir. Bizim çocuklarımız devletin sırtından zengin olan insanlar değildir. Bizim çocuklarımız yurt dışında iş hayatında başarılı olmuş ve bu başarılarını Türkiye'ye taşımış, Türkiye'ye hizmet etmek için çalışan ve Atatürk'ün izinden bir adım ayrılmadan ülke menfaatine hizmet eden insanlardır. Böyle yalan yanlış haberlerle dürüst, namuslu ve ülkesini seven genç iş adamlarımızı karartmaya çalışanlar Türkiye'ye kötülük yapmaktadırlar."

OĞLUYLA CEP TELEFONUYLA GÖRÜŞTÜ

Açıklama yaptığı sırada cep telefonu çalınca oğlunun aradığını söyleyerek konuşmasına ara veren Öymen, "Bulamıyorum seni" diyerek başladığı telefon görüşmesinde, "Bütün Türkiye senden bahsediyor, telefonlarım susmuyor" diyerek haberde yer alan iddiaları oğluna aktardı.

Öymen, "Şeyhe de teklifte bulunmuşun, Dubai Şeyhi Maktum'la 14 Haziranda görüşmüşsün, Bodrum'da 3 milyar dolarlık proje yapacakmışsınız. Şeyhi tanır mısın?" diye sorduğu oğlunun konuşmasının ardından, "Oğlum 'Şeyhi hiç tanımam' diyor, tamamen yalan bir haber" dedi.

Oğlundan, haberin tam metnini okumasını ve hemen İstanbul'a dönerek bugün bir basın toplantısı yapmasını isteyen Öymen, telefonun diğer ucundaki Burak Öymen'e, "Tamamen yalan değil mi bu haber? Çünkü ben de duyuracağım ilgililere. Gazetecilere de tamamen yalan bir haber olduğunu ilan ediyoruz, 'Bunları mahkemeye vereceğiz' diyorum" diye konuştu.

Bu görüşmenin ardından CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı arayarak, Burak Öymen'le yaptığı görüşmeyi anlatan Öymen, daha sonra AA muhabirine, "Kendi çocuklarının taraf oldukları işlerin hesabını veremiyorlar.

Ondan sonra başkasının çocuğuna laf atarak kendilerini temizlemeye çalışıyorlar. Bilal oğlana karşı bir şey yapmaya kalkıştılar ama duvara çarptılar. Şimdi bunun hesabını ödeyecekler" görüşünü dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber