DTP'li adayın suikast korkusu: Mehmet Nuri Özmen savcılıktan koruma talep etti

Haber Giriş : 19 Temmuz 2007 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DTP'nin desteklediği Bingöl Bağımsız adayı Özmen savcılıktan koruma talep etti.

DTP'nin desteklediği Bingöl Bağımsız milletvekili adayı Mehmet Nuri Özmen, kendisine suikast yapılacağı gerekçesiyle Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak, güvenliğinin sağlanmasını istedi.

DTP'nin desteklediği Bingöl bağımsız milletvekili adayı Mehmet Nuri Özmen, kendisine suikast girişimi olacağı yönünde bilgi ulaştırıldığını belirterek, gerekli tedbirlerin alınması için Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu.

Bingöl'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özmen, kendisine yönelik 2 gün içerisinde suikast olacağı bilgisinin, "ciddi kaynaklardan" ulaştırıldığını belirterek, "Bilgiyi veren kişinin ismini de savcıya ilettim. Gerekli önlemlerin alınması için savcılıktan tedbir alınmasını istedim" diye konuştu.

Özmen, böyle bir hazırlığın 22 Temmuz seçimleri öncesinde kendisine iletilmesinin kaygı verici olduğunu belirterek, "Böngöl'de 16 yıl aradan sonra Kürt halkı iradesini parlamentoya gönderecek. Bir takım rantçı ve çıkarcı çevreler bunu hazmedemiyor. Umarız ki aldığımız bilgi doğru değildir" dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber