Hazine'de 12 yeni ?Hazine Kontrolörü? adayı göreve başlıyor

Haber Giriş : 18 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Makro Dağıtım İşlevi Bulunan HAZİNE'nin Denetim Fonksiyonu Güçleniyor:

Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Stajyer Hazine Kontrolörlüğü sınavını kazanan 12 aday belli oldu. Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda ilk 300'e giren öğrenciler arasında kurulca yapılan yazılı ve sözlü sınav aşamalarını geçen öğrenciler önümüzdeki günlerde görevlerine başlayacak. Edinilen bilgiye göre; sınavı kazanan adaylar 3 yıllık bir yetiştirme ve eğitim dönemi bittikten sonra yeterlik sınavını da başarı ile geçip ?Hazine Kontrolörü? unvanını ortak kararname ile almaya hak kazanacak.

İlgili fakültelerin ekonomi, maliye, işletme, hukuk, kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, siyasal bilimler bölümü mezunlarından KPSS-40 puan türünden en az 80 puan alan ve yabancı dilden de en az 60'da 42 doğru yanıt veren adaylardan sınav için 250 aday başvurdu. Bunlar arasından en yüksek KPSS puanı alandan aşağı doğru ilk 100 aday tespit edilerek 12-13 Haziran 2004 tarihlerinde (Ekonomi, Maliye-İşletme, Hukuk ve Muhasebe olmak üzere) dört ayrı oturumda yapılan yazılı sınavlara alındı. Bunlar arasından en başarılı 30 aday, 7-9 Temmuz 2004 tarihleri arasında da sözlü elemelerden geçti. Sözlü sınav sonucunda bu üç başarı puanına göre seçilen 12 aday, Stajyer Hazine Kontrolörü olarak atanma hakkını kazandı.

Yapılan sınavlar sonrasında yapılan genel başarı değerlendirmede; Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü'nden Ömer GÜLER 1. sırada yer alırken ODTÜ İşletme mezunu Fatih AVCI ikinci oldu. Başarılı olan adaylar arasında Bilkent Üniversitesi'nden 1 öğrenci yer alırken, 3 ODTÜ'lü, 5 Ankara Ü. SBF mezunu, 1 Gazi Üniversitesi, 1 İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi ve 1 de Marmara Üniversitesi mezunu öğrenci yer alıyor.

48 Yıllık bir geçmişe sahip Hazine Kontrolörleri Kurulu, daha önce Maliye Bakanlığı bünyesinde denetim görevini yürütürken 1984 yılında Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığının kurulmasıyla, denetim birimi olarak bu müsteşarlığın bünyesine alındı. 1994 Yılında iki müsteşarlığın ayrılması sonrasında ekonomi politikalarının tespitine yardımcı olmak ve bu politikalar çerçevesinde faaliyet düzenleme görevini yürüten Hazine Müsteşarlığı bünyesinde denetim görevini üstlendi.

Halen 60 civarında kariyer personelin görev yaptığı Hazine Kontrolörleri Kurulu'nun Ankara merkezin yanı sıra İstanbul ve İzmir'de de Grup Başkanlıkları bulunuyor.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber