MHP savcıları göreve çağırdı

Haber Giriş : 20 Temmuz 2007 16:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP: Erdoğan bölücülerle birlikte olmak istiyor.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, Başbakan Erdoğan'ı ?Meclis'te bölücülerle birlikte olmak istemek?le suçladı. Oktay Erdoğan'ı bölücülüğü teşvik ettiğini öne sürerek savcıları göreve çağırdı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural yaptığı yazılı açıklamada, ?DTP ile MHP'nin Meclis'te olması?ndan endişe duyduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan'a yanıt verdi.

Erdoğan'ı ?Başbakan gibi değil bölücülerin sözcüsü gibi konuşmak?la suçlayan Oktay Vural, ?Başbakan bölücüler ve destekçilerinin Meclis'e girmesini istemekte, Türkiye Cumhuriyeti'nin milli ve manevi değerlerini, toprağı ve milleti ile ülkenin bölünmez bütünlüğünü savunan milliyetçilerin ise Meclis'e girmesini istememektedir. Milliyetçi Hareket Partisi, Başbakan'ın korkulu rüyası bölücüler ise sarıldığı ip olmuştur? dedi.

Erdoğan'ın daha önce ?partim için papaz elbisesi giyerim? dediğini şimdi ise ?bölücülük elbisesi? giydiğini savunan Vural, şunları kaydetti:

?Bu söylemlerine bakıldığında Tayyip Erdoğan'a sormak gerekir, siz nerenin ve kimlerin başbakanısınız? Başbakan bu açıklaması ile bölücülerle kolkola ve elele olduğunu bir kez daha ispatlamıştır. Başbakana göre milliyetçilik kötü bölücülük iyidir.

Ancak tüm bunlara karşın, destekçileri Erdoğan bile olsa, Türkiye Cumhuriyeti bu bölücü zihniyete teslim olmayacaktır. MHP milletin dirliğine ve birliğine göz diken herkesle her ortamda meşru mücadelesini sürdürecektir. Başbakanın bu bölücülüğü teşvik eden söylemleri karşısında Cumhuriyet savcılarını göreve çağırıyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber