Küreselleşme en çok ergenleri etkiliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2007 13:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Üniversitesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Emine Zinnur Kılıç, küreselleşmenin en çok ergenleri etkilediğini belirterek, "Ergenler, dünyanın öbür ucundaki insanların etkilerine fazla maruz kalmaya başladı" dedi.

Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küreselleşme sonucu ergenlerin, dünyanın öbür ucundaki insanların nasıl davrandığı, neler yiyip neler içtikleri, nasıl giyindikleri ve hangi müziği dinledikleri gibi pek çok konuda bilgi sahibi olduklarını ifade ederek, "Yeni kuşak, çevresinin çok fazla farkında ve bu farkındalık kafalarının daha fazla karışmasına neden oluyor. Kendi ailelerini, yaşadıkları toplumu ve kendilerini kıyasladıkları ya da örnek aldıkları kapsam şimdi çok daha fazla genişledi. Tabii aileler de buna yetişemiyorlar. Dolayısıyla ergenlerle aileler arasındaki kuşak farkı gittikçe açılıyor" diye konuştu.

Yeni açılımların beraberinde yeni riskleri de meydana getirdiğini vurgulayan Kılıç, ailelerin ergeni koruma ve özgür bırakma konusunda dengeli olmalarını önerdi. Ergenlerin bu dönemde tecrübe kazanmalarının çok önemli olduğunu belirten Kılıç, ebeveynlerin sadece ciddi riskler olduğu zaman ergenlere müdahale etmeleri gerektiğini söyledi.

Değişen dünya düzeni nedeniyle ailelerin ve ergenlerin bakış açılarının da farklılaştığını anlatan Kılıç, ebeveynlerle ergen arasındaki duygusal bağların ergenin ailesinden kopmasını engelleyen en önemli faktör olduğunu kaydetti. Kılıç, "Bu dönemde önemli olan ailelerin çocuklarıyla duygusal bağlarını güçlü kılmaları. Bu durum, ergenle ebeveynler arasında ne kadar farklı görüş açıları olsa da iletişimin kopmamasını sağlayacaktır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber