Elay ishal oldu, üç ayrı teşhis koyuldu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 23 Temmuz 2007 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR'de üç gün önce kusma ve düşürülemeyen yüksek ateş, sonra ishal başlayan 3 yaşındaki Elay Ata'a önce apandisit, sonra boğaz enfeksiyonu, en sonunda da ishal tanısı koyuldu.

Anne Sevcan Ata, ?3 ayrı teşhis kafamızı karıştırdı, tedavi başladı ama hala kızımın ishali kesilmedi? derken, hekimler su kesintisi halinde ishal vakalarının artacağına dikkat çekip, halkı uyardı.

Sevcan Ata ile Bayram Ata'nın kızları Elay, mevsim hastalığı kabul edilen ishal yüzünden kötü günler geçiriyor. 3 gün önce kusmaya başlayan kızının ateşinin yükseldiğini ve tüm çabalara karşın 39'dan aşağıya düşüremediklerini belirten anne Sevcan Ata, ?Çok kusunca götürdüğümüz doktor apandsitten şüphelendi. Bu apandisitin en önemli belirtisiymiş. Ardından yüksek ateş başladı ve düşüremedik. Bunun üzerine ?Boğazında iltihap var, enfeksiyon geçiriyor' denildi. Geçen hafta sonunda denize gitmiştik. ?Orada üşütmüş, su yutmuş, mikrop almış olabilir' denildi. İlaç başlandı ateşini düşürdük, ama ardından ishal başladı, başa çıkamayınca İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'ne getirdik. Burada tahliller yapıldı, sonunda bağırsak enfeksiyonu olduğu söylendi. Kusması, yüksek ateşi yüzünden hiçbir şey yemeyen kızım ishal başlayınca iyice huzursuz oldu. Tahlil için kan alındı. Gaita (dışkı) testi istendi. Tahlil sonuçlarını alınca kesin tanı konmuş olacak? diye konuştu.

Öte yandan minik Elay'da apandisitten şüphelenilmesini ?O doktora ait düşünce? diye değerlendiren Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Raşit Vural Yağcı ise şunları söyledi:

?Şu anda ishal vakaları çok değil. Bizi ağustos ve eylülde zor günler bekliyor. Çünkü su kesintileri gündemde. İnsanlar yaza girerken hijyen kurallarına dikkat ediyor, ondan sonra aynı özeni göstermiyor. Şu an salgın yok ama sonbaharda sıcak ve su kesintisi ishal salgınlarını getirebilir. İshal salgını yaşanmaması için içme suyu, el ve yiyecek temizliğine dikkat edilmeli.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber