Paşanın Valiye 'Yerini Bil' dediği haber yalanlandı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Temmuz 2007 00:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum Kongresi'nin 88. yıldönümü kutlamalarında protokol krizi yaşandığı yönünde internet medyasında çıkan haberlere Erzurum Valiliği'nden açıklama geldi.

Erzurum Kongresi'nin yıldönümü münasebetiyle Havuzbaşı'nda yapılan kutlama töreninde protokol yerinin değişmesi sonrası 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek'in Vali Celalettin Güvenç'i haşladığı yönünde internet medyasında çıkan haberleri Erzurum Valiliği yalanladı.

Valilikten yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

ERZURUM VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA?

23 Temmuz Erzurum Kongresinin Yıldönümü münasebetiyle bugün Havuzbaşı'nda yapılan tören sırasında protokol yerinin değişmesi nedeniyle, Kolordu Komutanı Nejat Bek'in Vali Celalettin Güvenç'i haşladığı yönünde, Valilik Makamını incitici, kurumlar arası işbirliği ve saygıyı zedeleyici haberler bazı internet sitelerinde yer aldı.

Konu ile ilgili Erzurum Valiliğinden bir açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi. ?Tören alanında Belediye Başkanı, Kolordu Komutanı ve Valinin bulunduğu yerin değiştirilmesi nedeniyle törene sonradan gelen İl Valisine, Komutan tarafından protokolun duracağı yeni yer gösterilmiştir. Tören daha sonra beklendiği gibi sürdürülmüştür.

Haber üzerine, İl Valisi Komutanı arayarak durumu iletmiş, Komutan olayı şaşkınlıkla karşılamış, Genel Kurmay Başkanlığından izin alır almaz konu hakkında gerekli açıklamayı yapacağını, ve üzüntülerini belirterek, o ana kadar da İl Valiliği olarak bir açıklama yapılarak yanlış değerlendirmeye dayalı haberin düzeltilmesinin iyi olacağını, kurumlar arası saygı ve sevginin bu tür haberlerle yıpratılmaması gerektiğini belirtmiştir.

Sonuç olarak; söz konusu törende makamları incitme amaçlı bir söz veya fiil olmadığı gibi Komutanlık ve Valilik arasında devlete yakışacak bir sevgi, saygı ve işbirliği olduğu bir kez daha kamuoyuna duyurulur.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber