Kız öğrencilerin korkulu gecesi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2007 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kadıköy'de üniversite öğrencisi 2 genç kızın evine girdikten sonra çalıntı bir araç ile kaçmaya çalışan hırsızlar ile polis arasında amansız bir kovalamaca yaşandı.

Edinilen bilgiye göre olay saat 04.00 sıralarında, Bakkalköy, Ulusu Caddesi, İlyas Bey Apartmanı'nda meydana geldi. Üniversite öğrencisi oldukları ve birlikte kaldıkları bildirilen 2 genç kızın oturduğu ikinci katta bulunan daireye balkondan tırmanan hırsızlar, evin içinde bir süre gezerek, bir diz üstü bilgisayar ve bir takım eşyalar aldı.

Tam bu sırada çıkan seslere uyanan Yeditepe Üniversitesi öğrencileri olduğu öğrenilen Eda Arkoç ve İpek Oya Kural, salona gelerek, hırsızlar ile yüzyüze geldi. Bunun üzerine paniğe kapılan hırsızlık zanlıları, geldikleri gibi yine balkondan kaçtı. Zanlılar, kendilerini aşağıda bekleyen ve Şile Yaylalı Köyü'nden çalıntı olduğu öğrenilen araç ile olay yerinden hızla uzaklaşırken, kızlar, başlarına gelen bu olayı hemen polise bildirdi.

Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede ring halinde gezerken, belirtilen araca uygun olan bir aracı kovalamaya başladı. Tüm "dur" ihtarlarına uymayarak kaçan zanlılar, ara sokaklarda kaçmaya devam etti. Bir süre devam eden kovalamaca sonrasında, kullandıkları aracın hakimiyetini kaybeden ve içinde 4 kişinin olduğu araç takla attı. Araçtan çıkarak, yaya olarak kaçmaya başlayan şahısların peşini bırakmayan polis ekipleri, Suat Meydan isimli şahsı yakaladı.

Bir süre aramalarına devam eden ekipler, durumundan şüphelendikleri Maşallah Türkmen isimli diğer şahsı da gözaltına aldı. Türkmen, kendisinin olay ile bir ilgisinin olmadığını belirtirken, genç kızlar, evlerine giren

şahıslardan birinin Türkmen olduğunu teşhis etti. Bu arada araç içinde yapılan aramada iki genç kıza ait diz üstü bilgisayar ile bir miktar esrar maddesi ve bir adet silah ele geçirdi.

Yakalanan şahısların yapılan kimlik sorgulamalarında Türkmen'in çeşitli suçlardan sabıkası bulunduğu öğrenildi. Olaya karışan ve firarda olan Kenan Vural ile Ahmet Dursun isimli şahısların yakalanması için çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber