Tek oy pusulası seçmeni şaşırttı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 24 Temmuz 2007 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

22 Temmuz seçimlerinde bazı seçmenler ellerine verilen tek oy pusulasına 2 kez 'Evet' mührü bastı. Bağımsızları hesaba katamayan bu seçmenlerin, geçen seçimlerde bir değil birkaç oy pusulasına 'Evet' mührünü basmasından kaynaklandığı bildirildi.

Kayseri genelinde sandıkların açılmasıyla birlikte oy pusulalarında bir parti birde bağımsız adayların bulunduğu yerde 2 'Evet' mührünün basılmış olması dikkat çekti. Bu oylar geçersiz sayılırken, bin önceki seçime göre geçersiz sayılan oy oranlarının iki katına çıkması dikkat çekti. Yetkililer, seçmenlerin oy kullanımı sırasında birçok adayın bir tane değil birkaç tane oy pusulası olup olmadığını sormasına dikkat çekti.

Geçmiş seçimlerde bir değil birkaç oy pusulasıyla oy veren seçmenlerin, bu seçimde tek oy pusulasının verilmesi ve bağımsız adaylarının bulunduğu alanlarda da parti amblemlerinin olmamasından 2 kez 'Evet' mührü basmış oldukları dile getirildi.

Sayım sırasında bu tür oy pusulalarının çok sayıda çıktığı da ifade edildi. Kayseri'de yapılan seçimde 607 bin 470 seçmen sandık başına gitti. 597 bin 405 oy geçerli sayıldı. 10 bin 65 oy geçersiz sayıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber