THY yönetiminin son teklifi de kabul edilmedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2007 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Hava Yolları (THY) ve Teknik A.Ş'deki yaklaşık 11 bin 500 üyesi adına toplu iş sözleşmesi yürüten Hava-İş Yönetim Kurulu, işveren tarafının dün yaptığı son teklifi de kabul etmediklerini duyurdu.

Hava-İş'in internet sitesinde üyelerine yönelik olarak yapılan açıklamada, dün işveren temsilcileriyle gerçekleştirilen görüşmenin ardından saat 18.00'de ilgili kurulların toplandığını ve yapılan değerlendirmeler sonucunda işverenin son teklifinin kabul edilmemesi kararı alındığı belirtildi.

Görüşmede, işverenin, birinci yıl zammı için, bir önceki teklifinden farklı bir öneri getirmediği, ikinci yıl için ise enflasyon oranındaki teklifine 1 puan eklediği belirtilen açıklamada, işverenin ayrıca yeni işe giren işçiler için ise brüt 100 YTL önerdiği ifade edildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Biz sendika olarak ücret teklifimizin pazarlık marjı olmadığını söylemiyoruz, ancak daha ücret sisteminde bile anlaşamadık. Teklifimiz 6'şar aylık artışlar önermektedir. İşverenin temel teklifi ise birer yıllıktır ve ikinci yıl 2007 enflasyonu oranındadır. 2008 yılı sonunda enflasyon ne olacaktır? Bunun garantisi yoktur. Bu konuda işverenin reel kayıpları hiç tartışmadığı da açıktır."

THY ve Teknik A.Ş'de çalışan işçiler adına yürütülen toplu iş sözleşmelerinde işçi ve işveren tarafı karşılıklı grev ve lokavt kararı almış bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber